Ismét Európa legjobbjai közé válogatták a Hodworks kortárstánc-társulatot
Dátum: 2015. április 10., péntek, 9:02

Harmadik alkalommal szerepel a húsz legjobb európai kortárstánc-társulat között a Hód Adrienn vezette HODWORKS: a társulatot legújabb, A halandóság feltételei című darabjával hívták meg az Aerowaves Spring Forward fesztiválra, amelyet április 17. és 19. között rendeznek meg Barcelonában.

A fesztivál zsűrije idén 449 táncelőadás közül választotta be a Hodworks produkcióját a húsz legjobbnak ítélt előadás közé - olvasható a társulat által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A magyar kortárstánc merész, a korlátokat folytonosan megkérdőjelező koreográfusaként ismert Hód Adrienn tavaly szeptemberben jelentkezett A halandóság feltételei című darabbal, amelyet április 30-án láthat ismét a magyar közönség a MU Színházban.

A kétszeres Lábán Rudolf-díjas Hodworks tavaly a Pirkad, 2012-ben a Basse danse című darabjával szerepelt az európai kortárstánc-szcéna legnevesebb éves mustrájaként számon tartott fesztiválon.

A halandóság feltételei című darabban a táncosok - Marcio Canabarro, Cuhorka Emese, Garai Júlia, Molnár Csaba - új előadói szerepekben jelennek meg, a klasszikus zenei háttérhez olykor igazodó, máskor azzal szembemenő szituatív jelenetekben.

Eközben a határtalanság keresése, a korlátoktól való szabadulás, a testiség, a meztelenség kérdései továbbra is a koreográfusi törekvés középpontjában állnak. A Szabó-Székely Ármin dramaturggal folytatott közös munka révén megszületett előadás jelmezei túlmutatnak funkciójukon: díszletté és kellékké alakulnak.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
Aforizmák
„A vereség tudomásulvétele a győzelem kezdete."
Bohumil Hrabal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ