Negyvenegy produkciót mutattak be a szolnoki táncművészeti fesztiválon
Dátum: 2015. május 23., szombat, 8:19

Negyvenegy produkciót mutatott be az ország kilenc alap- és középfokú művészeti iskolájából érkezett több mint 250 növendék az ötödik alkalommal megrendezett Szolnoki Táncművészeti Fesztivál és Koreográfus Versenyen az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban pénteken.

Szolnoki István, a rendezvény egyik szervezője az MTI-nek elmondta: a klasszikus balettnek, modern-, kortárs- és karaktertáncnak, valamint mozdulatművészetnek is helyet adó fesztivál megálmodója Szitt Melinda táncművész, balettmester. A fesztiválon gyermek korcsoportban (6-10 évesek) első helyezést értek el modern tánc kategóriában az orosházi Mozgásművészeti Műhely, klasszikus balett kategóriában a makói VargaBalett Táncműhely, karaktertáncban a Szolnoki Kőrösi Csoma Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei.

Junior korcsoportban (10-14 évesek) a legjobb produkciót mutatta be modern- és kortárstánc kategóriában Dimák Gréta Orosházáról, klasszikus balett kategóriában a makói VargaBalett Táncműhely Arabesque és Allongé csoportjai, karaktertáncban a debreceni Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Allegro csoportja, míg mozdulatművészet kategóriában a zsűri az orosházi Mozgásművészeti Műhely csoportjának ítélte az első díjat.

Ifjúsági korcsoportban (14-19 évesek) a legszebb produkciót mutatták be: modern tánc és klasszikus balett kategóriában a mezőtúri Bárdos Lajos Alapfokú Művészeti Iskolából Garai Maja Anna, kortárs táncban a szolnoki Magiszter Fényes Adolf Szolnoki Művészeti Szakközépiskolája és Gimnáziuma modern-kortárstánc tagozata, ugyanebből az iskolából Balogh Szabina és Eszteró Péter karaktertáncban bizonyultak a legjobbnak produkciójukkal, míg mozdulatművészetben a szentesi ARABESQUE Táncműhely csoportja lett az első.

Az esemény végén a legjobb koreográfusnak járó díjat Varga József, a makói VargaBalett Táncműhely vezető koreográfusa kapta.

A zsűri elnöke Mráz Kornélia balettművész volt, a díjátadó után felléptek a Magyar Táncművészeti Főiskola végzős diákjai.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„Jobb egy asszony, mint egy fotel két karja között halni meg."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ