Cigány tűz
Dátum: 2006. október 3., kedd, 10:19
Nagy sikerrel mutatkozott be a Honvéd Táncegyüttes első amerikai fellépésén, New Yorkban – derült ki a The New York Times hétfői beszámolójából.

A lap kritikusa a budapesti társulat előadását „meglepően szerénynek” nevezte, jó értelemben. Sok más táncegyüttes ugyanis zenei erősítéssel, fényhatásokkal és színházi effektusokkal kendőzi el a táncprodukciót, a magyar együttes erénye ezzel szemben az egyszerűség.

A The New York Times kiválónak nevezte a New York Egyetem Skirball központjában rendezett Cigány tűz című táncest zenészeit, a Hegedős együttest és a Lindri együttes gitárosát és énekesét.

A lap méltatta az áttekinthető színpadi elrendezést – a zenészek jobboldalon foglaltak helyet –, a 14 tagú társulat „szépen színpadra formált” produkcióját, és különösen a férfi táncosok virtuóz technikáját.

A Honvéd Táncegyüttes a World Music Institute meghívására érkezett New Yorkba, ahol múlt szombaton mutatkozott be a European Dream 2006 fesztivál keretében, és még egy alkalommal, szerdán lép fel a New York City Centerben.

A Kárpát-medence cigány táncaiból válogató mindkét fellépés teltházas előadás; az első előadást 8 ezren látták, a második fellépésre csaknem 3 ezren váltottak jegyet – mondta Orsós László Jakab, a New York-i Magyar Kulturális Központ igazgatója.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
 
Aforizmák
„A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ