A vidéki táncműhelyeket állítja középpontba az idei Sissi Őszi Tánchét
Dátum: 2015. november 11., szerda, 9:20

A vidéki táncműhelyeket állítja a középpontba november 14. és 21. között az idei Sissi Őszi Tánchét (SŐT7): a Bethlen Téri Színházba meghirdetett fesztivál látogatóit a Közép-Európa Táncszínház és a Kecskemét City Balett is egy-egy új produkcióval várja.

A negyedik születésnapját ünneplő táncfesztivál házigazdája a Közép-Európa Táncszínház, amely a nyitóesten mutatja be Click című új, a párkapcsolatok labirintusába elkalauzoló előadását. Másnap a Kecskemét City Balett Kampf című új produkciója kerül terítékre, amelyet Radnóti Miklós Erőltetett menet és Hetedik ecloga című művei ihlettek.

A kerület névadója, vagyis Erzsébet királyné - népszerű nevén Sissi - névnapjához igazított hétnapos fesztiválon a GG Tánc Eger, a Miskolci Balett, a Nyíregyházi Táncművészeti Szakközépiskola, a Duna Táncműhely és díszvendégként a VII. kerületi kulturális életet meghatározó Bihari János Táncegyüttes is fellép.

Újdonság lesz, hogy a házigazda együttes a SŐT7 programjaihoz csatlakozva nyitott tánckurzussal várja az érdeklődőket november 20. és 22. között a Jurányi Inkubátorházban. A D.E.E.P. (Dance to Everyone Education Program) tánchétvégén a Közép-Európa Táncszínház táncművészei, koreográfusai és trénerei tartanak tánc- és mozgásórákat.

A fesztivál kísérőprogramjaként a budapesti ART+Cinemában délutánonként filmvetítéseket tartanak - tájékoztatta a Közép-Európa Táncszínház az MTI-t.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„ ...aki meghallgatja a IX. szimfóniát, és utána nekiül, hogy tapétaminát rajzoljon, az vagy szélhámos, vagy degenerált."
Loos
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ