Hamlet – tánclépésben
Dátum: 2006. október 6., péntek, 15:50
A Hamlet című két felvonásos produkciót, Marie Brolin-Tani svéd koreográfus kompozícióját mutatja be az idei színházi évad első premierjeként a Győri Balett szombaton a Győri Nemzeti Színházban – mondta Kiss János igazgató. A balett-kompozíció Shakespeare tragédiájának személyes értelmezése: a táncjátékban megjelenik az 1950-es évek elnyomatás alatti Kelet-Európája.
A produkció – amelyet Sosztakovics és Lutoslawski zenéje kísér – az ismeretlentől való félelemről, a biztonság iránti igényről szól. Hamlet képtelen Opheliát a maga valóságában szeretni, gondolatai kizárólag Gertrúd hitszegése és Claudius csalárdsága körül forognak. A produkcióban a kórus – a társulat – jeleníti meg Hamlet gondolatait, érzelmeit, amelyek a történet folyamán mindinkább önálló életre kelnek, s egyszerre csak hátat fordítanak Hamletnek.

A címszerepet kettős szereposztásban Velekei László és Horváth Krisztián, Opheliát Sóthy Virág és Horváth M. Lilla táncolják. Az apa szerepében William Fomin és Müller Ervin táncművészek láthatók. Claudiust Pátkai Balázs és Velekei László, Gertrúdot Cserpák Szabina és Szalai Judit alakítja kettős szereposztásban. A díszletet Hans-Olof Tani, a jelmezeket Else Maria Alvad tervezte.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ A kétségbeesés lépcsőfokai felfelé vezetnek."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ