SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztivál januárban
Dátum: 2015. december 23., szerda, 22:18

Huszonnyolc versenyprodukciót láthat a közönség az Orkesztika Alapítvány SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztiválján január 13. és 17. között a MU Színházban.

A magyar mozdulatművészet több mint százéves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozó Orkesztika Alapítvány 2016 januárjában 17. alkalommal rendezi meg a SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált, a rövid koreográfiák nyitott szakmai fórumát - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a fesztivállal a szárnyaikat bontogató és tapasztalt alkotókat kívánják bátorítani, hogy legújabb alkotásaikat megismertessék a közönséggel. Az idei fesztivált négy jelölőkör előzte meg Németországban, Lengyelországban és Magyarországon, a további pályázók videón adhatták be jelentkezésüket.

A nemzetközi szakmai találkozó alkalmat teremt arra, hogy termékeny kommunikációt indítson el az egyes tánctrendek képviselői között.

Az idei, több mint 90 pályázatból négy jelölőkörben szakmai zsűri válogatta ki a programba kerülő 28 versenyprodukciót. A versenyzők a MU Színházban mutatják be munkáikat. A produkciók, mint egységes, önálló művek premierjét a fesztiválon tartják.

A legjobb produkciók a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazatai alapján nyerik el a díjakat.

A versenyprogram legjobbjait január 17-én láthatja a közönség a SzólóDuó 2016 Gálaesten, amelyen fellép a 20. jubileumi évadát ünneplő Magyar Mozdulatművészeti Társulat és a SzólóDuó 2015 fesztivál győztese, Dominik Wiecek.

A fesztivál kísérőprogramjaként az Ork-Kota Platform 2016 - a Kontakt Táncért Alapítvány és az Orkesztika Alapítvány évek óta futó pályázati kezdeményezése - keretében egyperces táncfilmeket láthatnak a vendégek. Emellett szakmai beszélgetéseket tartanak, amelyeken az alkotók visszajelzést kaphatnak a szakma jeles képviselőitől és a közönségtől.

A fesztivál keretében délelőttönként a MOHA - Mozdulatművészek Házában szakmai workshopokra, Anna Piotrowska és Ladjánszki Márta kurzusára várják a profi és kezdő táncosokat.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
Aforizmák
„Nehéz elhinni, hogy valaki igazat mond, ha tudjuk, hogy mi az ő helyében hazudnánk."
Henry Louis Mencken
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ