Nagy sikerrel turnézott Japánban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes
Dátum: 2016. március 27., vasárnap, 13:33

Nagysikerű japán turnéról érkezett haza a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, amely negyvennégy nap alatt huszonhétszer lépett színpadra a kelet-ázsiai ország nagyvárosaiban.

Zsuráfszky Zoltán, az együttes művészeti vezetője az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában elmondta: a társulat Kjúsú, Sikoku, Honsú szigeteken és Tokió környékén adott műsort. Hozzátette, a 16 pár táncos szinte mindig teltház előtt szerepelt. A február elején indult turné 44 napja alatt 27-szer léptek fel.

A társulat három különböző műsorral érkezett Japánba. Az egyik egy folklórválogatás volt a Kárpát-medence kincseiből, a másikban az új koreográfiáké volt a főszerep, míg a harmadik egy improvizatív műsor volt, amelyben egy-egy tájegység - például a Dunántúl, Kalotaszeg, Szatmár és a Mezőség - táncanyagát mutatták be és a közönséget is megtáncoltatták.

A Kossuth-díjas táncművész, koreográfus megjegyezte, hogy a japánok nagyon szeretik a világ táncait; a népesség tíz százaléka néptáncszerető ember, ismerik a szerb, a szlovák, a román és a cigány táncokat is.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes soron következő programjairól szólva Zsuráfszky Zoltán elmondta, hogy a társulat közreműködésével láthatja a közönség július 8-án és 9-én a Drakula utolsó tánca című produkciót a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A Zsuráfszky Zoltán rendezte táncjáték főszerepeit a koreográfus mellett Keresztes Ildikó és Novák Péter alakítja.

A társulat jövőbeli terveit illetően a művészeti vezető elárulta, hogy ősszel az Egyesült Államokban szeretnék ünnepelni az 1956-os évfordulót.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„ Az ember veszendő. Lehetséges; de vesszünk el úgy, hogy ellenállunk."
Albert Camus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ