Néptáncfesztivált rendeznek Tatán
Dátum: 2016. június 17., péntek, 21:31

A tatai Angolparkban a hétvégén rendezik meg a 17. Tatai Sokadalmat, a népművészeti fesztiválon mintegy félszáz program várja az érdeklődőket.

A gyermekes családokat meseelőadások, gyerekkoncertek és hagyományéltető, interaktív múzeum várja a rendezvényen - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Sokadalom második napján, szombaton mutatják be Kun Katalin rendezésében a Jeles napok, ünnepek című néptánc-összeállítást. A Kárpát-medence tradícióit felelevenítő, számos hiteles forrásból, leírásból összeállított program az év jeles napjaihoz kötődő népszokásokat mutatja be. Az előadás a nagyközönség számára is meghirdetett tűzugrással végződik.

A helyi együttesek mellett a Kuttyomfitty társulat, a Bábakadabra Bábszínház, a Csurgó és Bazseva Zenekarok, Écsi Gyöngyi felvidéki mesemondó, a Kolompos Együttes, a Cserszömörcze Együttes is fellép .

Pénteken kora este Ferenczi György és a Rackajam, szombaton a Kenderke Barátai Zenekar, vasárnap a Cimbaliband ad koncertet, az estéket táncház zárja.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„Minden piszok, ami nincsen a maga helyén."
Max Planck
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ