Rio 2016 - A Magyar Házban lép fel a Győri Balett
Dátum: 2016. agusztus 16., kedd, 8:29

A riói Magyar Házban lép fel a Győri Balett augusztus 19-én este, népszerűsítve a magyar kultúrát, a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF) és a 2024-es budapesti olimpiai pályázatot - jelentette be a társulat vezetője hétfőn sajtótájékoztatón, Győrben.

Kiss János elmondta, hogy a nemzetközi sportdiplomácia meghatározó vezetőinek rendezendő fogadáson a július 7-én, a Művészetek Palotájában megrendezett olimpiai fogadalomtételen bemutatott, kifejezetten arra az alkalomra készített koreográfiát táncolják el a balettművészek, de Kodály című darabjukból is bemutatnak egy részletet, a Lírikus románcot.

A Művészetek Palotájában bemutatott koreográfia a nyári játékok 21 sportágát idézi, a táncosok öltözéke pedig a magyar nemzeti színeket.

Az előadás egyfajta tisztelgés a sportolók előtt, mert megmutatja, hogy minden egyes pillanatuk, mozdulatuk mennyire fontos céljaik elérése érdekében - mondta Velekei László, a társulat művészeti vezetője, a darabok koreográfusa. Hozzáfűzte: büszke arra, hogy a magyar kultúrát a Győri Balett képviselheti a brazil fővárosban.

A táncosok augusztus 16-án utaznak Rióba, és 21-én érkeznek haza.

A fogadalomtételre készített koreográfiát 2017 februárjában a Kongresszusi Központban is bemutatják majd az országos Turisztikai Évadnyitó Gálán.

Domanyik Eszter, a győri önkormányzat városmarketing főosztályának vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a táncosok Rióban a 2017-es EYOF szervezői és protokoll sportos formaruhájában lesznek, amelyet először láthat a nagyközönség. A formaruha színvilága az EYOF arculatába illik, így a női a pink-fehér-szürke, a férfi pedig a kék-fehér-szürke kombinációkban készült el.

A győri rendezvényre már tervezik az önkénteseknek készülő és az éremátadó ceremóniákon viselendő formaruhát is - tette hozzá.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„A kételkedés a bölcsesség kezdete."
René Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ