Hetvenéves a szolnoki Tisza Táncegyüttes
Dátum: 2016. október 5., szerda, 13:47

Hetvenéves a szolnoki Tisza Táncegyüttes, a jubileum alkalmából egy október 15-én kezdődő és jövő év februárig tartó programsorozattal készülnek - közölte az együttes művészeti vezetője szerdán az MTI-vel, hozzátéve: a rendezvények között fotókiállítás, rendhagyó beszélgetés, valamint nagyszabású gálaműsor is szerepel.

Simon Gyula elmondta: a hét évtizedes jubileum alkalmából szervezett rendezvénysorozat "első megállójára", október 15-re három programmal is készülnek.

Fotókiállításra várják az érdeklődőket a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központba; a tárlaton archív és amatőr képeket, valamint korábbi sajtóanyagokat mutatnak be november 4-ig.

Retro est címmel színpadi beszélgetést tartanak a Tisza Táncegyüttes elmúlt hetven évéről a kulturális központ színháztermében. A műsorbetétekkel tarkított beszélgetés résztvevői az együttes korábbi művészeti vezetői, régi táncosok, zenészek, énekesek lesznek és számos meglepetésvendéggel is készülnek a szervezők.

A nap végén vacsorával és mulatsággal várják a korábbi és jelenlegi "tiszásokat" - tájékoztatott a művészeti vezető.

Simon Gyula elmondta: nem könnyű felkutatni egykori táncosaikat az évforduló alkalmából, hiszen mintegy ezer ember táncolt a Tisza Táncegyüttes kötelékében az elmúlt hetven évben. Az együttesnek évente átlagosan harminc-negyven fellépése volt, huszonkét országban vendégszerepeltek, összesen hatvan külföldi turnéjuk volt. Egyebek mellett erről is lehet majd olvasni a tervek szerint jövő februárban megjelenő, az együttesről szóló könyvben - közölte Simon Gyula.

A jubileumi program zárásaként 2017. február 26-án nagyszabású gálaműsorral készülnek - fűzte hozzá.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„ ...aki meghallgatja a IX. szimfóniát, és utána nekiül, hogy tapétaminát rajzoljon, az vagy szélhámos, vagy degenerált."
Loos
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ