Kortárstánc fesztivált tartanak Bécsben
Dátum: 2016. november 19., szombat, 7:59

Kortárstánc fesztivált tartanak a bécsi Collegium Hungaricumban csütörtökön, a rendezvényen a Győri Balett és a Pécsi Balett művészei lépnek fel.

A Győri Balett a Belső hangok - etűdök egy témára - című előadással szerepel a fesztiválon. A darab koreográfusa Velekei László, a Győri Balett művészeti vezetője, aki 2015-ben megkapta a táncművészet egyik legrangosabb elismerésnek számító Harangozó-díjat.

A bécsi magyar intézetben műsorra tűzött szimfonikus balettelőadás az életünket befolyásoló belső hangjainkról szól. A darabban fellépnek Daichi Uematsu, Tatiana Shipilova, Tatiana Baranovska, Artem Pozdeev, Luigi Iannone, Matuza Adrienn, Engelbrecht Patrik, Jekli Zoltán, Hancz Alexandra és Tüű Barbara táncművészek.

A 37 éves Győri Balett repertoárja a klasszikus balettől, a kortárs táncon át a kísérleti jellegű projektig terjed, felölelve a táncművészet szinte minden ágát - olvasható az előadás ismertetőjében.

A Pécsi Balett a Tűzmadár-szvittel lép fel a Collegium Hungaricumban. A társulat szólistája, Molnár Zsolt által koreografált Igor Sztravinszkij-darabban Szabó Márton, Kerekes Soma Lőrinc, Újvári Katalin és Tuboly Szilárd táncművészek szerepelnek.

A táncjáték, amelynek alapja az orosz mesevilág, a jó és a gonosz, a fehér és a fekete állandó harcáról és az ember örök harmóniakereséséről szól.

Az 1960-ban alapított Pécsi Balett előadásaiban a tánc egyedi és karakteres nyelvét használja, hűen bemutatva a táncszínházi hagyományokat.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
 
Aforizmák
„ A tizedik Múzsa, aki most kormányoz: a sajtó."
Trollope
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ