BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Nemzetközi kavalkádot kínál az idei SzólóDuó táncfesztivál
Dátum: 2017. január 12., csütörtök, 7:50

Magyar és külföldi előadók rövid koreográfiáinak premierjeivel várja az érdeklődőket szerdától vasárnapig a 2017-es SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál.

Az immár tizennyolcadik születésnapját ünneplő seregszemle megnyitóján Böröcz Petra lép fel a MOHA - Mozdulatművészek Házában. A másnap kezdődő versenyprogramban magyar, svéd, lengyel, kolumbiai, izraeli, francia és orosz előadók lépnek színpadra a MU Színházban, ahol vendégművészek munkáit is láthatják az érdeklődők - tájékoztatta a szervező Orkesztika Alapítvány kedden az MTI-t.

Az idei fesztivált négy jelölőkör előzte meg Németországban, Lengyelországban és Magyarországon. A pályázók továbbá videón is leadhatták a jelentkezésüket.

Azok a résztvevők, akik a jelölőkörökön nyújtott teljesítményük alapján továbbjutottak a versenyprogramba, személyes szakmai visszajelzést kapnak a zsűritől.

A továbbjutott versenyzők produkcióinak a fesztivál adja a premierjét, vagyis a közönség garantáltan új, vagy ebben a formában még soha nem látott alkotásokkal találkozhat.

A produkciók közül a szakmai zsűri és a közönség választja ki a legjobbakat, amelyek a vasárnapi SzólóDuó 2017 Gálaesten is bemutatkoznak.

A SzólóDuó Fesztivál célja, hogy a szárnyaikat bontogató vagy tapasztalt alkotókat és táncosokat egyaránt bátorítsa, legújabb alkotásaikat megismertesse a nagyközönséggel.

Az idei fesztivál kísérőprogramjaként délelőttönként nemzetközileg elismert táncosok és koreográfusok tartanak műhelygyakorlatot profi és kezdő táncosoknak a MOHA - Mozdulatművészek Házában.

A fesztivál helyszínein minden este egyperces táncfilmeket láthatnak az érdeklődők az Ork-Kota Platform 2017 - a Kontakt Táncért Alapítvány és az Orkesztika Alapítvány évek óta futó pályázati kezdeményezése - keretében.

A kísérőprogramok között vannak továbbá nyitott szakmai beszélgetések, amelyeken az alkotók visszajelzést kaphatnak a szakma jeles képviselőitől és a közönségtől egyaránt.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
Aforizmák
„ Istenem, szabadíts meg a barátaimtól! Ellenségeimmel magam is elbánok majd."
Voltaire
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ