Világhírű táncművészek fellépésével rendezik meg a Nagy Iván Balettgálát az Operaházban
Dátum: 2017. február 1., szerda, 12:07

A londoni Királyi Balett, a Bécsi Állami Operaház balett-társulatának művészei és a Magyar Nemzeti Balett szólistái is fellépnek a Nagy Iván Nemzetközi Balettgálán, amelyet a 2014-ben elhunyt világhírű magyar táncművész emlékére rendeznek szombaton a Magyar Állami Operaházban.

A gálaesten a balettirodalom leghíresebb, legszebb kettősein keresztül élvezheti a közönség a klasszikus balett-technika leglátványosabb formáit. Közreműködik a Magyar Állami Operaház zenekara Kollár Imre vezényletével - közölte a dalszínház hétfőn az MTI-vel.

Az Operaház harmadik alkalommal tiszteleg Nagy Iván emléke előtt nagyszabású gálával a művész halálának évfordulójához kapcsolódva, amelyen a nemzetközi balettélet legjobbjai közül többen is részt vesznek. Idén a Bécsi Állami Operaház Balettegyütteséből Ljudmila Konovalova, Maria Jakovleva és Gyenisz Cserevicsko, a londoni Királyi Balettből pedig Vadim Muntagirov lesz az est vendége.

A világ élvonalába tartozó táncművészek mellett a balettgálán idén is fellépnek a Magyar Nemzeti Balett népszerű szólistái: Carulla Leon Jessica és Liebich Roland, Karina Sarkissova és Balázsi Gergő, Tatyjana Melnyik és Leblanc Gergely, Felméry Lili és Majoros Balázs, továbbá Katona Bálint, Szakács Attila, a tánckarból pedig Darab Dénes, Morvai Kristóf és Krajczár Balázs. Ugyancsak színpadra lép ifjabb Mahovics Tamás néptáncos, valamint a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei.

Idén is átadják a Solymosi Tamás balettigazgató által tavaly alapított Solymosi Művészeti Díjat. Idén bővült a díjazottak köre, így az ifjú kiválóságok mellett a szakmai munkában részt vevő balettmesterek is esélyesek a Diótörőt mintázó alkotásra, amelyet az előző évben Tyimofejev Dmitrij, a Magyar Nemzeti Balett első magántáncosa vehetett át.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„ A kétségbeesés lépcsőfokai felfelé vezetnek."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ