BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
A bibliai József és Vivaldi is szerepel a Szegedi Kortárs Balett programjában
Dátum: 2017. március 22., szerda, 8:35

A bibliai József, Don Juan és Vivaldi is szerepel az évad együttese címet elnyert Szegedi Kortárs Balett programján a Müpában.

A Müpa 2012 óta tradicionálisan a következő évad műsorával egyszerre jelenti be az évad művészét és együttesét, aki/amely kiemelt figyelmet kap az intézménytől és különleges koprodukciókban megvalósuló koncerteken, előadásokon mutatkozhat be. A 2016/17-es évadban a Szegedi Kortárs Balett kapta a címet, így a Müpa közönsége több alkalommal találkozhat velük az idén - közölte az intézmény az MTI-vel.

Juronics Tamás Kossuth-díjas rendező-koreográfus vasárnap a Szenvedélyem című ifjúsági sorozatban mesél a fiataloknak arról, miként lett belőle táncművész, hogyan épül fel egy koreográfia, melyek a szépségei és nehézségei a szakmának. A matinékoncerten a társulat is közreműködik.

Richard Strauss bibliai József és Potifárné történetét bemutató József-legenda című egyfelvonásos balettje április 7-én várja a közönséget a Nemzeti Filharmonikus Zenekar kíséretével Stefan Soltesz vezényletével.

Május 9-én és 10-én két 18. századi történet - Gluck Don Juanja és Vivaldi A négy évszakja - elevenedik meg a Fesztivál Színház színpadán. A sevillai csábító történetét Christoph Willibald Gluck balett formájában jelenítette meg nagy hatású zenékkel. Vivaldi A négy évszak című hegedűversenye ugyan nem színpadi mű, mégis van cselekménye, hiszen Vivaldi a maga által írt szonetteket zenésítette meg költőien érzékeny természetábrázolással.

A több mint negyed évszázada működő társulat 1993-ban vette fel a Szegedi Kortárs Balett nevet, 2000 óta pedig önálló együttesként működik. A művészi arcél jellemző vonásai közül kiemelendő az előadói stílus sokféle hatáselemből összeálló egyedisége, magas technikai tudású táncművészek interpretálásában. Előadásaik meghatározó jellemzője a színpad törvényeinek tisztelete, a szó valódi értelmében vett - a látvány erejét, hatását fokozó - teátrális eszközök használata.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
Aforizmák
„ Az igazságot nem ismerem, következésképpen hogyan is hazudhatnék?"
Maxim Gorkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ