BTF - Egyszeri, megismételhetetlen előadással érkezik a Frenák Pál Társulat a Bálna Budapestbe
Dátum: 2017. április 5., szerda, 9:52

A Frenák Pál Társulat négy fiatal táncművész-koreográfusa mutatkozik be egy-egy saját, improvizációra épülő produkcióval kedd este a Bálna Budapestben a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.

A helyszín egyedi formáihoz és rendhagyó tereihez alakított XX&Fragments című előadásban a fiatal táncosok alkotóelemeire bontják a teret és egy-egy személyes hangú töredékben, "fragmentumnyi" koreográfiában fogalmazzák meg, hogy milyen ma huszonévesnek lenni.

"Frenák Pál felismerte, hogy milyen alkotói energia van ezekben a fiatalokban és van mondanivalójuk a világról, az életükről, ezért lehetőséget akart adni nekik arra, hogy bemutatkozzanak egy izgalmas térben" - mondta el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában Zalai-Ruzsics Boglárka, a társulat menedzsere.

Az előadás egyik koreográfusa, Maurer Milán táncos Gryllus Ábrist és Farkas Miklóst kérte fel, hogy készítsenek zenét koreográfiájához, amelyet - szinte az utolsó pillanatban - még egy francia reklámból kölcsönzött dallammal is kiegészített. A fiatal táncos produkciója a valamihez való tartozás, az elengedés és kötődés témáit járja körül.

Maurer Milán szerint a színpadon felállított hatalmas parabolaantennát az anyaméh szimbólumaként is lehet értelmezni. A fehér, fekete és vért idéző piros színnel befestett táncos az előadás során ki-be ugrál a monumentális díszletből.

A nyolc táncos által életre keltett produkciók megszületésének folyamatáról szólva a táncos elárulta, hogy Frenák Pál mindvégig figyelemmel követte a próbafolyamatot, és segített megfogalmazni mindazt, amit a táncosok ki akartak fejezni a mozdulataikkal.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„ Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött."
Karinthy Frigyes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ