BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
BTF - Egyszeri, megismételhetetlen előadással érkezik a Frenák Pál Társulat a Bálna Budapestbe
Dátum: 2017. április 5., szerda, 9:52

A Frenák Pál Társulat négy fiatal táncművész-koreográfusa mutatkozik be egy-egy saját, improvizációra épülő produkcióval kedd este a Bálna Budapestben a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.

A helyszín egyedi formáihoz és rendhagyó tereihez alakított XX&Fragments című előadásban a fiatal táncosok alkotóelemeire bontják a teret és egy-egy személyes hangú töredékben, "fragmentumnyi" koreográfiában fogalmazzák meg, hogy milyen ma huszonévesnek lenni.

"Frenák Pál felismerte, hogy milyen alkotói energia van ezekben a fiatalokban és van mondanivalójuk a világról, az életükről, ezért lehetőséget akart adni nekik arra, hogy bemutatkozzanak egy izgalmas térben" - mondta el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában Zalai-Ruzsics Boglárka, a társulat menedzsere.

Az előadás egyik koreográfusa, Maurer Milán táncos Gryllus Ábrist és Farkas Miklóst kérte fel, hogy készítsenek zenét koreográfiájához, amelyet - szinte az utolsó pillanatban - még egy francia reklámból kölcsönzött dallammal is kiegészített. A fiatal táncos produkciója a valamihez való tartozás, az elengedés és kötődés témáit járja körül.

Maurer Milán szerint a színpadon felállított hatalmas parabolaantennát az anyaméh szimbólumaként is lehet értelmezni. A fehér, fekete és vért idéző piros színnel befestett táncos az előadás során ki-be ugrál a monumentális díszletből.

A nyolc táncos által életre keltett produkciók megszületésének folyamatáról szólva a táncos elárulta, hogy Frenák Pál mindvégig figyelemmel követte a próbafolyamatot, és segített megfogalmazni mindazt, amit a táncosok ki akartak fejezni a mozdulataikkal.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„A vereség tudomásulvétele a győzelem kezdete."
Bohumil Hrabal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ