BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Április 13-án temetik Igaz Lucy balettmestert
Dátum: 2017. április 6., csütörtök, 15:10

Április 13-án, csütörtökön a Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra Igaz Lucy balettmestert - tudatta a család az MTI-vel.

Az Ullmann család közleménye szerint 13 órakor a Makovecz-teremből kísérhetik el utolsó útjára mindazon családtagok, barátok, művészek, tanítványok, akik részt vesznek temetésén.

A legendás balettmester életének 93. évében, március 30-án hunyt elváratlanul elhunyt.

Igaz Lucy gyermekkorában Lakner Bácsi Gyermekszínházában lépett fel, ötévesen Josephine Bakert alakította. Már fiatalon a tánctanítást tűzte ki életcéljául, amit haláláig aktívan gyakorolt.

Számos színházban, filmben dolgozott, többek között Kalmár Tibor és Jancsó Miklós rendezőkkel együtt. A híres kémnőről, Mata Hariról szóló kooprodukciós film táncbetéteit is ő tervezte.

Színvonalas revüműsorok koreográfusaként nagy sikert aratott a Moulin Rouge, a Maxim Varieté, a Savoy, az Éden és a Casanova bárban.

Igaz Lucy a korábban elhunyt férje, a neves zeneszerző Ullmann Ottó múzsája volt. "Emlékét el nem múló fájdalommal őrzi családja, művésztársai és tanítványai" - írja az Ullmann-család.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„ Akinek nincs szíve, az csak a fülére hallgat."
Pascal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ