Nemzetközi kortárstánc fesztivált kezdődik Miskolcon
Dátum: 2017. április 25., kedd, 12:39

Hagyományteremtő céllal rendezik meg a Miskolci Nemzeti Színházban a Horizont Nemzetközi Kortárs Fesztivált, a programsorozat kedden kezdődik és április 29-ig tart.

Miskolcon fellép a francia Company Soul City, a német Performing Group, a lengyel Moving Out, az olasz Compagnia TPO, a magyar Feledy Projekt, a kecskeméti City Balett, a Trojka Színházi Társulás és a Miskolci Balett is.

A fesztivál négy napja alatt a legkisebbeknek látványos, technikai trükköket felvonultató interaktív mesét hoz az olasz együttes, a németországi tánctársulat a globalizáció kérdését feszegeti rengeteg humorral egy ifjúsági előadásban. A francia táncosok különleges, a kortárstánc, a street dance és a hip-hop elemeit elegyítő előadással érkeznek, míg a lengyel Anna Piotrowska szólódarabbal mutatkozik be Miskolcon, amelyet kifejezetten erre a fesztiválra készít.

A Miskolci Balett új bemutatóval készül, a Harlequinade - szenvelgők komédiája című táncjáték koreográfusa és rendezője Gergye Krisztián. A Kecskemét City Balett a Requiem című darabot állítja színre, a Feledi Project a Szálkák című előadással mutatkozik be, a Trojka Színházi Társulás művének címe: Dr.

A fesztiválprodukciók mellett szakmai programokkal is készül a színház, április 25-én a Magyar Táncművészek Szövetségének kihelyezett ülését is Miskolcon tartják, amelynek témája ez alkalommal a vidéki együttesek helyzete.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
 
Aforizmák
„ A történész: visszafelé tekintő próféta."
August Wilhelm von Schlegel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ