BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Grúz, nepáli és török együttes is lesz a székesfehérvári néptáncfesztiválon
Dátum: 2017. június 21., szerda, 8:43

Grúz, nepáli és török együttes is fellép augusztus 13. és 17. között Székesfehérváron a XXII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválon.

A rendezvényt felvezető hétfői sajtótájékoztatón Majoros Andor fesztiváligazgató elmondta, hogy idén tíz külföldi együttes lép fel a rendezvényen. Mint mondta, nagy figyelmet fordítottak a fellépők kiválasztására, hogy azok sokszínű táncukkal még inkább emeljék a fesztivál színvonalát.

Magyarországot a házigazda Alba Regia Táncegyüttes mellett a Fitos Dezső Társulat, a TáncolKODÓ Táncegyüttes és az Ikarus Senior Táncegyüttes képviseli majd.

A meghívott külföldi együttesek: Association Culturelle Fen Bladi (Algéria), Sveti Sava (Bosznia-Hercegovina), Baikal Waves (Burját Köztársaság), Siepakat (Finnország), Folk Dance Ensemble Mangi (Grúzia), Henan Dance Association (Kína), Escola de Musica i Danses de Mallorca (Spanyolország), Falebase Rodhi (Nepál), Siberian Patterns (Oroszország), Atafolk (Törökország).

Majoros Andor megjegyezte, hogy ugyan a fesztivál augusztus 17-én véget ér, de augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén tartanak egy magyar napot. Erre az alkalomra, a székelyföldi Bekecs Táncegyüttes és az Alba Regia Táncegyüttes közös nagy gálával készül.

Brájer Éva alpolgármester felidézte, hogy a székesfehérvári táncház szakmai műhelye immár 22 éve rendezi meg a nemzetközi néptáncfesztivált és hozza el a városba a világ számos pontjáról a táncosokat. Úgy vélte, ezt a komoly teljesítményt az önkormányzatnak nem csak anyagilag, hanem más módokon is támogatnia kell. Ilyennek nevezte azt a fejlesztést, amelynek köszönhetően a Zichy-ligetnél felállított színpad előtt jóval nagyobb lett a nézőtér, ami biztonságosabb és kényelmesebb körülményeket teremt a szórakozáshoz.

A szabadtéri színpadi fellépések mellett a szervezők több kísérőprogrammal is várják az érdeklődőket. A belvárosban térzene, a Mátyás király emlékműnél Királyi Játéktér várja a családokat, a táncházban a nemzetközi folkesteken pedig a különböző népek táncai és gasztronómiája is megismerhető lesz.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„ Ha hibátlanok volnánk, nem telnék annyi gyönyörűségünk abban, hogy a mások hibáit észrevegyük."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ