A Béjart Ballet lép fel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon
Dátum: 2017. július 20., csütörtök, 11:41

A Béjart Ballet Lausanne lép fel pénteken az ifjúságról és reményről szóló Balett az életért (Ballet for Life) című produkciójával a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A "20. század balettjét" megteremtő Maurice Béjart 30 éve működő együttese, a Béjart Ballet Lausanne 90 évvel az alapító-koreográfus születése és 10 évvel a halála után, jubileumi turnéja keretében tér vissza Magyarországra a mester egyik legnagyobb hatású produkciójával - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A társulat először lép fel a Margit-szigeten. A Balett az életért (Ballet for Life) című táncmontázs a társulat egyik legsikeresebb előadása, amely képviseli Maurice Béjart egyedi, a balett és a kortárs tánc elemeit ötvöző stílusát, a klasszikus elemek és a modern popkultúra találkozása.

Az immár húsz éve bemutatott előadás olyan neves, maradandó értéket alkotó művészek, kollegák és barátok előtt tiszteleg, akik tragikus módon, fiatalon haltak meg. Zenei alapját Mozart-művek és Queen-dalok adják. A szomorú sorsokat megidéző, mégis reménnyel teli koreográfia a társulat legismertebb szólótáncosáról, Jorge Donnról is megemlékezik, aki 1992-ben hunyt el AIDS-ben.

A produkció táncosainak ruháit a világhírű divat- és jelmeztervező, Gianni Versace tervezte, aki nem sokkal a bemutató után lett merénylet áldozata, így az előadás utólagosan a balettmesterrel tíz éven át együtt dolgozó tervezőnek is emléket állít.

Az előadásról további információk a www.szabadter.hu oldalon érhetők el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„ Az idő a legdrágább anyag, amiből az életünk készül."
Sütő András
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ