Izraelben turnézik a Pécsi Balett
Dátum: 2017. agusztus 4., péntek, 9:35

Izrael öt jelentős városában vendégszerepel augusztus 3. és 11. között az idén a Pécsi Nemzeti Színházból (PNSZ) kivált Pécsi Balett - közölte szerdán a tánctársulat az MTI-vel.

A közlemény szerint az Pécsi Balett történetének 56 éve alatt eddig 28 országban szerepelt, Izraelben most turnéznak először a harmincadik jubileumi Karmiel Fesztivál meghívására.

Azt írták: turné keretében a közel-keleti ország öt jelentős városában - Haifában, Herzliában, Risón Lecijónban,

Karmielben és Tel-Avivban - mutatják be a Carment.

Vincze Balázs, a társulat igazgatója a közleményben az táncegyüttes önállósodásáról kiemelte: annak köszönhetően a Pécsi Balett "szabadon teljesítheti misszióját".

"Utazhatunk, a tánc univerzális nyelvén képviselhetjük városunk és hazánk kultúráját, művészetét itthon és a nagyvilágban" - fogalmazott.

Az együttes arra is kitért, hogy a társulat őszi turnéja során a teljes októbert Mexikóban tölti. Új bemutatójuk, A makrancos hölgy szeptember 15-én a tizenegyedik Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó nyitó előadása lesz. A Shakespeare-komédia táncszínházi változatát a Pécsi Nemzeti Színházzal koprodukcióban hozzák létre.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
Aforizmák
„ ...van számomra valami mélységesen megható az óriási embertömegekben, amelyek azok irányítását követik, akik nem hisznek az emberiségben"
Whitman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ