A skarlát betűvel és A kis herceggel készül az idei évadra a Győri Balett
Dátum: 2017. agusztus 31., csütörtök, 8:05

Nathaniel Hawthorne A skarlát betű és Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című művéből készülő táncjátékokat visz színpadra a 2017-2018-as évadban a Győri Balett.

Kiss János, a társulat igazgatója szerdán a Győri Nemzeti Színházban tartott évadnyitó társulati ülésen elmondta, hogy A skarlát betű premierje november 11-én lesz. A regényből készülő táncjátékot Velekei László koreografálja, a próbák már elkezdődtek.

A kis herceget, amely gyermekdarabnak készül, 2018-ban mutatják be Zachár Lóránd koreográfiájával. Kiss János kiemelte, hogy az elmúlt években mindig próbáltak egy-egy gyermekdarabot bemutatni, mert - mint fogalmazott - "a jövő a mi kezünkben van, nekünk kell gondoskodni arról, hogy kineveljük a gyerekeket, megfertőzzük a táncművészettel, a színházművészet szeretetével".

Beszélt arról is, hogy a tavaly az Audi Arénában bemutatott Diótörő-produkciójukat idén decemberben Veszprémben, a Papp László Budapest Sportarénában és Szombathelyen is előadják.

Többször lépnek majd fel a fővárosban, de Pécsett, Keszthelyen és várhatóan Balatonfüreden is lesz egy-egy előadásuk, emellett Bécsben, Olaszország több városában és Moszkvában is fellépnek. Az orosz fővárosban nyolc előadást tartanak.

Az igazgató kitért arra, hogy jövőre június 18-tól rendezik meg a 14. Magyar Táncfesztivált.

A Győri Balett társulatának négy új tagját is köszöntötték a társulati ülésen: Bálint Adélt, Herkovics Eszter Adriát, a szerb Luka Dimic-et és a brazil Thales Henrique-t.

Kiss János emlékeztetett arra is, hogy szeptember 8-án a Magyar Művészeti Akadémia A színházművészet jövője címmel Győrben tartja negyedik konferenciáját, amelyen 17 órakor egy gála keretében átadják a Kaszás Attila-díjat, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár pedig megnyitja az országos színházi évadot.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
Aforizmák
„ A szerelem buzgó megfeledkezés mindarról, ami rajta kívül van."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ