Uhrik Teodóra lesz az önálló Pécsi Balett ügyvezetője
Dátum: 2017. szeptember 9., szombat, 12:59

A pécsi közgyűlés csütörtöki döntésének értelmében októbertől Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas táncművészt irányítja ügyvezetőként az idén önállóvá vált Pécsi Balettet fenntartó nonprofit társaságot.

A képviselő-testületi ülésen, a szavazás előtt Őri László (Fidesz-KDNP), Pécs kultúráért felelős alpolgármestere jelezte: a Pécsi Balett korábbi ügyvezetője, Vincze Balázs Harangozó-díjas táncművész művészeti vezetőként folytatja munkáját a társulatnál.

A Pécsi Balett az MTI-nek eljuttatott közleménye szerint a társulat üdvözölte a közgyűlési döntést, kitérve arra is, hogy Uhrik Teodóra vezetői pályázatát a szakmai értékelő bizottság és a közgyűlés egyöntetűen támogatta. Annak fókuszában a táncműhely 57 éve élő alapértékeinek továbbvitele szerepel - fűzték hozzá.

Mint felidézték, Uhrik Dóra neve összeforrt a Pécsi Balettel: alapító tagként csaknem hat évtizede dolgozik a társulatért.

A Pécsi Balett márkanév - mint olvasható az összegzésben - "a hagyományokon alapuló innovációt, a komplex színházi gondolkodást, egyúttal a közönség számára befogadható táncszínházi élményt jelenti".

Uhrik Teodóra személye és szakmai múltja garancia a tánctársulat további sikereire - írták.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„ ..lángolunk a legnemesebb eszményekért, csak éppen azzal a feltétellel, hogy maguktól váljanak elérhetővé...és főleg ingyen."
Dosztojevszkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ