BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Koncertek, kiállítás és irodalmi est a Kalászi kortárs tánctalálkozón
Dátum: 2017. október 26., csütörtök, 15:41

Kortárs tánctalálkozót rendeznek a hétvégén Budakalászon, ahol a táncelőadások mellett koncertek, fotókiállítás, gyermekelőadás és irodalmi est is várja a közönséget - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli adásában.

"A XIV. Kalászi Kortárs Tánctalálkozón péntektől vasárnapig a modern mozgásforma és az autentikus néptánc is főszerepet kap, sőt össze is olvadnak, és megmutatják milyen jól megférnek egymással" - hangzott el a műsorban.

A szervezők azokat az alkotókat hívták meg a fesztiválra, akik a paraszti kultúrából, a néptáncból építkezve hoznak valami korszerűt - ismertette Juhász Zsolt, a Duna Művészegyüttes vezetője, hozzátéve, hogy a néptáncosok mellett olyan előadók is részt vesznek a fesztiválon, akik a kortárs mozgásnyelvből építkeznek.

Emellett hagyománynak számít, hogy a fesztivál programjában a táncelőadásokon kívül más műfajok is képviseltetik magukat. Így a programok között látható lesz irodalmi est a Szűcsinger duó közreműködésével, Frenk-koncert, valamint Dusa Gábor fotókiállítása a Kalászi Kortárs Tánctalálkozó első 14 évéről.

Mint mondta, a rendezvény ifj. Zsuráfszky Zoltán és Tókos Attila Test-Vér című, néptánc ihlette kortárs produkciójával nyílik meg pénteken este a Kós Károly Művelődési Központban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„ Diplomata az,aki megjegyzi egy nő születésapját, de elfelejti a korát."
Szép Ernő
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ