A Győri Balett Diótörő-előadását mutatják be a Papp László Sportarénában
Dátum: 2017. december 5., kedd, 7:18

Monumentális díszleteket és különleges látványvilágot felvonultató, újszerű Diótörő-produkciót láthat a közönség a Győri Balett előadásában karácsonykor a Papp László Sportarénában - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő délelőtti műsorában.

Harangozó Gyula Kossuth-díjas táncművész, a produkció koreográfusa és rendezője elmondta: olyan újszerű, "felturbósított" Diótörő-előadást szerettek volna létrehozni, amely a digitális világhoz szokott gyerekek figyelmét is leköti. A rendező szerint ugyanakkor a balett, a cirkuszművészet és a show elemeiből építkező előadás klasszikus részeit, így a magát a történetet érintetlenül hagyták.

Harangozó Gyula, aki korábban a Bécsi Operában is rendezett már Diótörő-előadást, hozzátette, hogy a klasszikus darab újszerű feldolgozása mai játékfigurákkal szól a gyerekekhez, így a majdnem száz táncost színpadra állító produkcióban a Győri Balett táncművészei, artisták, zsonglőrök és breakesek mellett, Barbi és Pókember is színpadra lép.

Mint mondta, ugyanazt a realitást szeretné visszaadni a darab első felében a mai gyerekeknek, amit a 19. századi gyerekek érezhettek az általuk jól ismert helyszín és játékfigurák láttán. A produkcióban ugyanakkor a hagyományos balettművészet képviselői is megjelennek, így a Herceg és Klára hercegnő kettősének tánca során a moszkvai Bolsoj Balett szólistáit láthatja a közönség.

A rendező kiemelte, hogy a látványvilágot a háromdimenziós felületre vetített díszlet teszi különlegessé, a táncjáték díszlettervezője Dmitrij Simkinnel, jelmeztervezője pedig Velich Rita.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
Aforizmák
„ Mutassatok nekem hat sort bárki írásából, s én találok benne olyat, amiért fel lehet akasztani."
Armand Jean Du Plessis Richelieu
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ