Húsz koreográfia látható az idei SzólóDuó nemzetközi táncfesztiválon
Dátum: 2018. január 8., hétfő, 8:24

Húsz koreográfiát láthat a közönség az Orkesztika Alapítvány szervezésében megvalósuló SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztiválon január 10. és 13. között a MU Színházban.

A magyar mozdulatművészet több mint százéves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozó Orkesztika Alapítvány 2018 januárjában tizenkilencedik alkalommal rendezi meg a SzólóDuó nemzetközi táncfesztivált, a rövid koreográfiák nyitott szakmai fórumát - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a SzólóDuó fesztivál célja, hogy a szárnyaikat bontogató és a tapasztalt alkotókat, táncosokat egyaránt bátorítsa, hogy legújabb alkotásaikat megismertessék a közönséggel.

Az idei fesztivált négy jelölőkör előzte meg Németországban, Lengyelországban és Magyarországon, a további pályázók pedig videón adhatták be jelentkezésüket.

Azok a résztvevők, akik a jelölőkörökön nyújtott teljesítményük alapján továbbjutottak a versenyprogramba, személyes szakmai visszajelzést kapnak a zsűritől. A legjobb produkciók a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazatai alapján nyerik el a díjakat.

Az idei több mint 80 pályázatból szakmai zsűri válogatta ki a programban szereplő 23 versenyprodukciót, amelyből 20 koreográfiát láthat a közönség.

A 10-i megnyitót követően a versenyprogram január 11. és 12. között látható a MU Színházban, ahol a továbbjutott versenyzők mutatják be munkáikat. A produkcióknak a fesztiválon lesz a premierje, a közönségnek új vagy ebben a formában soha nem látott alkotásokat mutatnak be.

A versenyprogram legjobbjait a fesztivál január 13-i gálaestjén láthatja a közönség. A gálaesten a fesztivál vendégei - Anna Piotrowska, Artur Bienkowski és Alekszej Torgunakov - is fellépnek.

A fesztivál ideje alatt kísérőprogramokat is rendeznek, egyperces táncfilmeket láthatnak a vendégek és nyitott szakmai beszélgetéseket tartanak.

Délelőttönként a MOHA - Mozdulatművészek Házában szakmai workshopok keretében Anna Piotrowska és Góbi Rita kurzusára várják a profi és kezdő táncosokat.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
Aforizmák
„ Soha a szobrot nem fogja az oltáron imádni az, aki fatörzs korában ismerte a kertben. "
Gracián
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ