Itt valaki ketten van
Dátum: 2006. november 15., szerda, 12:25
Pillangó a szájban. Színes lepkék a nyakkendő ráncaiban és egy holttest körvonala a fekete padlón. Itt valaki ketten van. Rácsodálkozás. Ki ő? Monsieur Zero. Egyszerre lírai és groteszk, fekete-fehér tánc-bűvész-trükk Alexandre Castres előadásában november 17-én 20-órakor a Trafóban.
        Alexandre Castres (F): Monsieur Zero, Famous When Dead

A francia Alexandre Castres, aki korábban a Pina Bausch vezette Wuppertali Tánchszínház tagja volt, most saját koreográfiájával mutatkozik be a Temps d’Image – Eljött a képek ideje nemzetközi fesztivál számos helyszínén. Szólójában Castres egy általa megteremtett különös figura, Mr. Zero bőrébe bújik, felidézi a fekete-fehér filmek hangulatát, hogy egyfajta párbeszédbe lépjen magával a halállal, pontosabban saját halálával, vagy annak tükörképével.

A feladat, ami Castres-ra/Mr. Zerora (és egyszer majd mindannyiunkra) vár nem könnyű: szembe kell néznünk az elmúlással, az elkerülhetetlennel, el kell fogadnunk az elfogadhatatlant, meg kell értenünk, mi történik velünk. Castres ezt a felismerésekkel teli, különös utat próbálja végigjárni, s ehhez különböző műfajokat használ: a táncot, a filmet/videót, a színházat, valamint kivételes érzékenységgel vegyíti a különböző hangulatokat a lírai lágyságtól a drámai pillanatokon át a humorig.


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
 
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
Aforizmák
„ Az egyetlen dolog, amit az emberi természetről biztosan tudunk, az, hogy változik."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ