A Pécsi Horvát Színházban mutatja be új előadását a Pécsi Balett
Dátum: 2018. május 6., vasárnap, 17:29

A megújult Pécsi Horvát Színházban tartja Diamonds című, új előadásának bemutatóját a Pécsi Balett május 10-én.

A Földi Béla Footsteps és Leo Mujic Diamonds című koreográfiájából álló produkció az embert ősidők óta foglalkoztató témákat érint: az érzelmek játékait, avagy játszmáit, a társadalmi ranglétrán elfoglalt helyünket, nő és férfi egymásra utaltságát, a gyémántban rejlő megfoghatatlan, mégis rabul ejtő vonzerőt - áll a társulatnak az MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

A Pécsi Balett az ügyvezetőjét, Uhrik Teodóra Kossuth-díjas táncművészt idézve azt írta, hogy az előadásban "az alkotóerőre, a táncművészet fenségére helyeződött a hangsúly", és főszerepet kapott a táncosok egyénisége.

"Mi mással vethető össze a táncos, ha nem a gyémánttal? A gyakorlás és az előadás oly elszántságot, kitartást kíván, mely csak a gyémánt páratlan keménységéhez hasonlítható" - mutatott rá az ügyvezető.

A Diamonds a május 10-iki bemutatót követően május 17-én Budapesten, a Várkert Bazárban, a Nemzeti Táncszínház szervezésében, május 19-én pedig ismét a rekonstrukcióját és bővítését követően idén áprilisban átadott pécsi teátrumban lesz látható.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„ Az ember addig marad fiatal, amíg nem irigyli a fiatalokat."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ