Kép és ember különös találkozása
Dátum: 2006. november 18., szombat, 10:42
Charlotte Vanden Eynde jelen pillanatban az egyik legizgalmasabb fiatal koreográfus Belgiumban. Alkotói szemléletét, koreográfiáit erősen meghatározza a vizualitás. Test-kép? Kép-test? MAP ME című koreográfiájának ez a végtelenül izgalmas, vetített képekkel és emberi testekkel való kísérletező játék áll a középpontjában.
Charlotte Vanden Eynde korábbi munkáiban is meghatározó volt az emberi test, mint végtelen számú csodálatos dolog megjelenítésére, művészi kísérletezésre szolgáló eszköz és alapanyag.

A MAP ME-ben egy nő és egy férfi a rájuk vetített videó-installáció, valamint a folyamatos érintkezés révén szó szerint feltérképezi a saját és egymás testének zegzugait. A sokszor statikusan egymáson vagy egymás mellett fekvő meztelen testek filmvásznul szolgálnak a kinagyított testrészeket és bútordarabokat vetítő mozgófilm számára.

Az egymást váltó képek újraosztják, újraszínezik, átértelmezik és új funkcióval ruházzák fel a lecsupaszított élő emberi testeket. Kép és ember különös találkozása ez, mely időnként bizarr, meglepő, sőt mulatságos helyzeteket teremt. Az emberpár később hol fejénél, hol genitáliáinál fogva összeköti egymást, hogy minimális mozgással kölcsönös marionettként képezze le a legalapvetőbb emberi interakciókat. Visszanyert önállóságuk csak egymást kiegészítve nyer értelmet, a rájuk vetített szavak is csak összeolvasva bírnak jelentéssel.

november 18-19. / 20H00                         Trafó
                             Charlotte Vanden Eynde: MAP ME
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„ A jóságnak legyen ökle."
Jevgenyij Jevtusenko
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ