Indonéz, mexikói és baskír fellépő is lesz a székesfehérvári néptáncfesztiválon
Dátum: 2018. agusztus 3., péntek, 11:33

Indonéz, mexikói és baskír együttes is fellép a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválon, amelyet 23. alkalommal rendeznek meg Székesfehérváron.

Az idei rendezvényről tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Brájer Éva alpolgármester kiemelte, hogy a fesztivál erős bástyája a város kulturális és művészeti életének. Évről évre más nemzetek kultúrájával ismerkedhetnek meg a fehérváriak a színpadokon, a táncházban és az egész belvárosban - tette hozzá.

Majoros Andor fesztiváligazgató elmondta, hogy augusztus 11. és 15. között láthatja a közönség a Baskír Köztársaságból a Dustar táncegyüttest, Bulgáriából a Zarya együttest, Csehországból a Rosenka formációt, Franciaországból a Lou Trelus Istres néptáncegyüttest, Görögországból pedig az Alonaki együttest. Indiát képviseli majd a Raaga csoport, Indonéziából érkezik a Lises Stkip Sebelas April Sumedang, míg Mexikóból a Guijarro táncegyüttes.

A további fellépők között lesz a Cimbaliband, a Góbé zenekar és a Gödöllő Táncegyüttes, valamint a házigazda Alba Regia Táncegyüttes.

Majoros Andor közölte, hogy augusztus 11-én a szokásoknak megfelelően felvonulással kezdődik a programsorozat, majd a nyitógála keretében 10-10 percben bemutatkozik minden együttes. A köztes napokon gyermekjátszó, térzene, valamint a táncos formációk önálló színpadi bemutatkozó programjai várják az érdeklődőket, esténként pedig folkesteket rendeznek a táncházban. A fesztivált az utolsó napon felvonulás és gálaműsor zárja.

A fesztiváligazgató elmondta még, hogy az augusztus 20-ai ünnepséget a néptáncosok is színesíteni fogják Székesfehérváron. A Vörösmarty Színházban néptáncgálát tartanak, amelyen részt vesz a vajdasági Cirkalom Táncegyüttes, a salgótarjáni Nógrád Táncegyüttes, a miskolci Szinvavölgy Néptáncegyüttes és természetesen az Alba Regia Táncegyüttes.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„ Az ördög nem alszik, legalábbis nem akárkivel."
Sándor György
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ