Indonéz, mexikói és baskír fellépő is lesz a székesfehérvári néptáncfesztiválon
Dátum: 2018. agusztus 3., péntek, 11:33

Indonéz, mexikói és baskír együttes is fellép a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválon, amelyet 23. alkalommal rendeznek meg Székesfehérváron.

Az idei rendezvényről tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Brájer Éva alpolgármester kiemelte, hogy a fesztivál erős bástyája a város kulturális és művészeti életének. Évről évre más nemzetek kultúrájával ismerkedhetnek meg a fehérváriak a színpadokon, a táncházban és az egész belvárosban - tette hozzá.

Majoros Andor fesztiváligazgató elmondta, hogy augusztus 11. és 15. között láthatja a közönség a Baskír Köztársaságból a Dustar táncegyüttest, Bulgáriából a Zarya együttest, Csehországból a Rosenka formációt, Franciaországból a Lou Trelus Istres néptáncegyüttest, Görögországból pedig az Alonaki együttest. Indiát képviseli majd a Raaga csoport, Indonéziából érkezik a Lises Stkip Sebelas April Sumedang, míg Mexikóból a Guijarro táncegyüttes.

A további fellépők között lesz a Cimbaliband, a Góbé zenekar és a Gödöllő Táncegyüttes, valamint a házigazda Alba Regia Táncegyüttes.

Majoros Andor közölte, hogy augusztus 11-én a szokásoknak megfelelően felvonulással kezdődik a programsorozat, majd a nyitógála keretében 10-10 percben bemutatkozik minden együttes. A köztes napokon gyermekjátszó, térzene, valamint a táncos formációk önálló színpadi bemutatkozó programjai várják az érdeklődőket, esténként pedig folkesteket rendeznek a táncházban. A fesztivált az utolsó napon felvonulás és gálaműsor zárja.

A fesztiváligazgató elmondta még, hogy az augusztus 20-ai ünnepséget a néptáncosok is színesíteni fogják Székesfehérváron. A Vörösmarty Színházban néptáncgálát tartanak, amelyen részt vesz a vajdasági Cirkalom Táncegyüttes, a salgótarjáni Nógrád Táncegyüttes, a miskolci Szinvavölgy Néptáncegyüttes és természetesen az Alba Regia Táncegyüttes.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

Aforizmák
„ Szép keze van, csakugyan... De képzelje el, milyen csúnya volna ugyanez lábnak!"
Karinthy Frigyes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ