Romániai és magyarországi táncegyüttesek a nagyváradi Infinite Dance Fesztiválon
Dátum: 2018. szeptember 27., csütörtök, 23:29

A kortárs táncművészet irányzataira összpontosít az idei nagyváradi Infinite Dance Fesztivál, amelyen a szakma elismert romániai és magyarországi együttesei lépnek fel október 22. és 28. között - közölték szerdán a szervezők.

A Szigligeti Színház harmadik alkalommal rendezi meg a tánc- és összművészeti fesztivált Nagyváradon. Az eseménysorozat hét napja alatt tizenkét társulat produkcióját láthatja a közönség. A programot workshopok, koncertek, amatőr tánccsoportok fellépései egészíti ki.

A fesztiválon jelen lesz a Szegedi Kortárs Balett az Abszurdia című előadással, amelynek koreográfiáját a Kossuth-díjas Juronics Tamás jegyzi. Először látogat Nagyváradra a dunaújvárosi Bartók Táncszínház, amely a Terminál című produkciót mutatja be. Fellép a Kolozsvári Magyar Opera is, A test ébredése című kortárs balett-előadását viszi színre. Bemutatják a Ziggurat Project produkcióját, a Légszükségletet, akárcsak a nemzetközi szinten elismert Duda Éva Társulat Labirintus című előadását.

A seregszemle célkitűzésének tekinti, hogy teret biztosítson a régió amatőr tánccsoportjainak, illetve a pályakezdő tehetségeknek is. A pályakezdők előadásainak gerincét a Nemzeti Kulturális Alappal együttműködésben Nagyváradra látogató, az Imre Zoltán Program keretében ösztöndíjat nyert pályakezdő táncművész-koreográfusok által jegyzett produkciók adják. A hat előadás olyan mentorok segítségével készült, mint Grecsó Zoltán, Hód Adrienn, Földi Béla vagy Velekei László.

A fiatal alkotók seregszemléjét gyarapítja Györfi Csaba új koreográfiája, amelyet a Nagyvárad Táncegyüttes mutat be Idegen címmel, illetve a bukaresti Nemzeti Táncközpont Counterbody előadása.

A fesztiválon színpadra lépnek a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balett-, kortárstánc- és néptánc-szakosai, valamint a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem és a bukaresti Ion Luca Caragiale Nemzeti Film és Színházművészeti Egyetem koreográfia szakos hallgatói is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„ Mondd meg, mit olvasol, és én megmondom – kitől loptad a könyvet."
Ilf
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ