Észak-Amerikai turnéra indul a Nemzeti Táncegyüttes
Dátum: 2018. október 1., hétfő, 10:20

Észak-Amerikai turnéra indul október 16-án a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, amely az 1848-49-es szabadságharc 170. évfordulója alkalmából készült programmal lép színpadra a tengerentúlon.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes 37 fős utazó társulata fellép többek között Chicagóban, Torontóban, Seattle-ben, San Diegóban, San Franciscóban és Los Angelesben - hangsúlyozta Zsuráfszky Zoltán, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes igazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.

Az együttes a Kossuth-nóták és a Nemzeti dal mellett a magyar folklórt mutatja be az amerikai közönségnek. Műsorukban többek között matyó, rábaközi, kalotaszegi és erdélyi táncok is szerepelnek.

Hangsúlyozta, hogy az együttes két évvel ezelőtti, 1956-os tematikájú, nagy sikerű amerikai turnéja után merült fel az ötlet, hogy a szabadságharc idei évfordulója alkalmából újra a tengerentúlon lépjenek fel. Akkor a keleti parton turnéztak: Torontóban, Washingtonban, New Yorkban és Pittsburgh-ben.

Emlékeztetett arra is, hogy a Magyar Nemzeti Táncegyüttest választotta az év kulturális nagykövetének Amerikában a washingtoni The Hungary Initiatives Foundation (Magyar Kezdeményezések Alapítvány) kuratóriuma.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ Hősnek lenni a legrövidebb lejáratú foglalkozás a földön."
Rogers
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ