Észak-amerikai turnéra indul a Magyar Nemzeti Táncegyüttes
Dátum: 2018. október 2., kedd, 9:48

Észak-amerikai turnéra indul októberben a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, amely az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékezve a Kárpát-medence legszebb táncait viszi el az Egyesült Államokban és Kanadában élő magyar közösségekhez.

A jövőre 70 éves Honvéd Együttes tánckara egyebek mellett Chicagóba, Seattle-be, Mountain View-ba, Los Angelesbe, San Diegóba és Torontóba viszi el a Spirit of Hungary - 1848 című előadását az október 18-tól november 4-ig tartó turnén - olvasható a társulat Facebook-oldalán.

A Zsuráfszky Zoltán által vezetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes nagyszabású turnéja az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékezve viszi el az amerikai és kanadai közönséghez a Kárpát-medence legszebb táncait.

A társulat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tervezett turné magas művészi színvonalú produkciót visz az amerikai magyar közösségeknek, így erősítve az összetartozás és a nemzeti identitás érzését, amely a Magyar Nemzeti Táncegyüttesnek, mint az ország egyik legnagyobb táncegyüttesének alapvető és kiemelt küldetése.

A társulat legújabb arculati filmje a közelmúltban vált elérhetővé a Facebookon.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
Aforizmák
„ Az igazságot nem ismerem, következésképpen hogyan is hazudhatnék?"
Maxim Gorkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ