Goda Gábor koreográfus kapta az Eck Imre-díjat
Dátum: 2019. március 1., péntek, 7:23

Idén Goda Gábor koreográfusnak ítélte oda az Eck Imre-díjat az elismerésről döntő kuratórium - közölte szerdán a Nemzeti Táncszínház az MTI-vel.

Az összegzés szerint a kitüntetést vasárnap, a Cseppkánon című előadás előtt adták Budapesten, a Müpában.

Az alapítvány kétévente jutalmazza Eck Imre-díjjal azokat az alkotóművészeket, aki az alapítói okiratban megfogalmazottak szerint szemléletmódjukban és világlátásukban folytatói az Eck Imre által teremtett színházi kultúrának. Ennek értelmében egyszerre képviselik a magyar és európai értékeket, a művészeti ágak komplexitásában fejezik ki az emberi élet érzelmi-gondolati világát és viszonyrendszerét, továbbá az alkotás és a befogadó élő kapcsolatát szolgálják.

Eck Imrének az újító gondolkodás, új táncnyelv és új alkotóműhely létrehozása volt a célja, így jött létre az első magyarországi modern balett társulat, a Pécsi Balett is.

A közlemény szerint Eck Júlia, az Eck Imre Közalapítvány kuratóriumának elnöke a díjátadón elmondta, hogy Goda Gábor hasonlóan innovatív szemléletmódot képvisel a 21. században, mint Eck Imre tette a 20. században. Goda Gábor a díj névadójához hasonlóan egy kísérletező, kreatív művész, aki olyan alkotóműhelyt hozott létre, amelyben a társulat tagjai, munkatársai és alkotótársai is egyben.

A közalapítvány hetedik alkalommal adta át az elismerést.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ A világ nagy emberei általában nem voltak nagy tudósok, a nagy tudósok pedig nem voltak nagy emberek."
Holmes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ