Tizenöt együttes lép fel az idei Néptáncantológián
Dátum: 2019. március 5., kedd, 9:09

Tizenöt együttes, mintegy ezer táncos lép fel az idei Néptáncantológián, amelyen határon túlról érkező együttesek is részt vesznek - közölte a műsor rendezője szombaton az M1 aktuális csatornán.

Diószegi László azt mondta, a szombaton az Operettszínházban fellépő együtteseket pályázaton választotta ki a videozsűri.

A határon túlról a bácskatopolyai Cirkalom Táncegyüttes, valamint a nagyidai Ilosvai Selymes Péter Táncegyüttes érkezik. A Néptáncantológia műsora után, este héttől a Hagyományok Házában bált is tartanak, amelyre szeretettel várják a néptánc és a népzene kedvelőit.

Az évenként egyszer látható Néptáncantológiát csaknem ötven évvel ezelőtt Vásárhelyi László (1925-2002) táncos-koreográfus kezdeményezésére rendezték meg először. A színházi programban az előző évben bemutatott legkiválóbb koreográfiákat mutatják be a Kárpát-medence legjobb néptáncegyüttesei.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„ A pénznek, ha el akar jutni hozzám, el kell fogadnia azokat a feltételeket, amelyeket jellemem szab neki."
Chamfort
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ