Különleges és váratlan produkciók előzik meg a Horizont fesztivált
Dátum: 2019. április 7., vasárnap, 9:00

Április 24. és 27. között harmadik alkalommal várja a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál a közönséget a Miskolci Nemzeti Színházban, ahol hat ország előadásai láthatók. A négynapos fesztivált különleges és váratlan produkciók előzik meg.

Április 7-én, vasárnap délelőtt a miskolci belvárosban a színház balettkara és a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium tánctagozatának növendékei meglepetés-produkciót adnak elő, hogy beharangozzák az idei Horizont fesztivált - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Miskolci Balett már régóta dolgozik együtt neves külföldi koreográfusokkal, az idén Garrett Smith érkezett az Egyesült Államokból, hogy egyhetes kurzust tartson a társulatnak, áprilisban pedig ismét amerikai vendég érkezik a színházba. A houstoni FLY Dance Company a Kamaraszínházba hozza el produkcióját, amelyet az országban Miskolcon kívül csak Pécsett adnak elő.

A FLY Dance Company előadása a művészet és a szórakoztatás ötvözete - megállás nélküli hip-hop, klasszikus és modern tánc, komédiával megfűszerezve, klasszikus zenére. Kathy Musick Wood, a csapat művészeti vezetője koreográfiáiban különböző stílusokat és kultúrákat vegyít, hogy előadásaikkal tükrözzék a kortárs Amerikát - áll a produkció ismertetőjében.

A csapat a Horizont fesztivált megelőző héten, április 16-án, a "nulladik" napon elindítja a négynapos rendezvényre való hangolódást, a táncosok pedig egy kétnapos workshopra Miskolcon maradnak, és az eLTE Best Dance Company tánciskolával együttműködve tartanak kurzust a táncolni vágyóknak.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„ Buddha azt mondja: „ Ne hízelegj a jótevődnek!" Mondjuk ezt el egy keresztény templomban - s rögtön megtisztítja a levegőt minden kereszténiségtől."
Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ