Átadták a 7. Rudolf Nurejev Nemzetközi Balettverseny díjait
Dátum: 2019. április 7., vasárnap, 9:05

Átadták a 7. Rudolf Nurejev Nemzetközi Balettverseny díjait Budapeseten, a Vígszínházban megrendezett gálaesten - közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írják, a március 31. és április 5. között, az Eurotánc Alapítvány szervezésében, a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) együttműködésével megrendezett Rudolf Nurejev Nemzetközi Balettverseny és Fesztivál gálaestjén a meghívott nemzetközi sztárvendégek mellett felléptek a verseny győztesei is.

A rendezvényre 14 országból 48 versenyző jelentkezett, a Magyar Táncművészeti Egyetemről tíz fiatal nevezett.

A Nurejev Grand Prix-t az idei versenyen nem adták ki. A férfiak mezőnyében az első díjat Juja Omaki (Japán), a második díjat megosztva Li Szong Jung (Dél-Korea) és Kim Dzsong Vu (Dél-Korea) nyerte el. A harmadik díjat Topolánszky Vince, az MTE VII. évfolyamos hallgatója, Macher Szilárd tanítványa vehette át.

A nők mezőnyében az első díjat Aszami Nakasima (Japán) kapta, a második díjat megosztva Galina Garmash (Oroszország) és Nika Afonina (Ukrajna), a harmadik díjat Nacuki Katajama (Japán) nyerte el.

A nemzetközi zsűri Vladimir Malakhov táncművész, koreográfus vezetésével további díjakat is kiadott. A legjobb partner díját Jevgenyij Basaljuk (Oroszország) kapta. A legjobb kortárs koreográfia díját Emanuele Co (Olaszország), az MTE IX. évfolyamos hallgatója, Szakály György tanítványa kapta saját szólójáért, és neki ítélték A legjobb ifjúsági versenyző címet is a férfiak között. Ugyanezt az elismerést kapta a női versenyben Nagy Gvendolin, az MTE V. évfolyamos hallgatója, Molnár Márta osztályából.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ A művész nem a valóságot ábrázolja, hanem azt a látomást, amit a valóság élménye kelt az emberi lélekben. Ez a többlet a művészet."
Márai Sándor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ