Idén is megrendezik az Országos Táncművészeti Fesztivált
Dátum: 2019. április 9., kedd, 14:10

Idén is megrendezi korosztályos országos fesztiválsorozatát a Táncpedagógusok Országos Szövetsége áprilisban és májusban.

Az év elején az Országos Táncművészeti Fesztivál regionális elődöntőin mérhették össze tudásukat az ország különböző pontjairól érkező táncművészeti csoportok. Regionális elődöntőt februárban és márciusban négy helyszínen rendeztek: Oroszlányban, Miskolcon, Szekszárdon és Makón - olvasható a Táncpedagógusok Országos Szövetségének MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A döntőbe jutott csoportok gyermek, junior, ifjúsági és felnőtt kategóriában vehetnek részt a korosztályos XXVIII. Országos Táncművészeti Fesztivál döntőin. Április 13-án, szombaton a felnőtt és ifjúsági, május 11-én a junior, május 18-án a gyermek korcsoport döntőjét rendezik meg Budapesten, az Erzsébetligeti Színházban.

A rendezvények egyben szakmai fórumok is, hiszen a fesztivál végén szakmai értékelést tart a zsűri és a Táncpedagógusok Országos Szövetségének elnöksége. Szólók, duók és csoportok bemutatkozását láthatja a közönség klasszikus balett, karaktertánc, társastánc, modern tánc, kortárs tánc, dzsessztánc és hip-hop kategóriákban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
Aforizmák
„ Egészségünket túlságosan szigorú életrenddel megóvni unalmas betegség."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ