Idén is megrendezik az Országos Táncművészeti Fesztivált
Dátum: 2019. április 9., kedd, 14:10

Idén is megrendezi korosztályos országos fesztiválsorozatát a Táncpedagógusok Országos Szövetsége áprilisban és májusban.

Az év elején az Országos Táncművészeti Fesztivál regionális elődöntőin mérhették össze tudásukat az ország különböző pontjairól érkező táncművészeti csoportok. Regionális elődöntőt februárban és márciusban négy helyszínen rendeztek: Oroszlányban, Miskolcon, Szekszárdon és Makón - olvasható a Táncpedagógusok Országos Szövetségének MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A döntőbe jutott csoportok gyermek, junior, ifjúsági és felnőtt kategóriában vehetnek részt a korosztályos XXVIII. Országos Táncművészeti Fesztivál döntőin. Április 13-án, szombaton a felnőtt és ifjúsági, május 11-én a junior, május 18-án a gyermek korcsoport döntőjét rendezik meg Budapesten, az Erzsébetligeti Színházban.

A rendezvények egyben szakmai fórumok is, hiszen a fesztivál végén szakmai értékelést tart a zsűri és a Táncpedagógusok Országos Szövetségének elnöksége. Szólók, duók és csoportok bemutatkozását láthatja a közönség klasszikus balett, karaktertánc, társastánc, modern tánc, kortárs tánc, dzsessztánc és hip-hop kategóriákban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„Jobb egy asszony, mint egy fotel két karja között halni meg."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ