Idén is megrendezik az Országos Táncművészeti Fesztivált
Dátum: 2019. április 9., kedd, 14:10

Idén is megrendezi korosztályos országos fesztiválsorozatát a Táncpedagógusok Országos Szövetsége áprilisban és májusban.

Az év elején az Országos Táncművészeti Fesztivál regionális elődöntőin mérhették össze tudásukat az ország különböző pontjairól érkező táncművészeti csoportok. Regionális elődöntőt februárban és márciusban négy helyszínen rendeztek: Oroszlányban, Miskolcon, Szekszárdon és Makón - olvasható a Táncpedagógusok Országos Szövetségének MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A döntőbe jutott csoportok gyermek, junior, ifjúsági és felnőtt kategóriában vehetnek részt a korosztályos XXVIII. Országos Táncművészeti Fesztivál döntőin. Április 13-án, szombaton a felnőtt és ifjúsági, május 11-én a junior, május 18-án a gyermek korcsoport döntőjét rendezik meg Budapesten, az Erzsébetligeti Színházban.

A rendezvények egyben szakmai fórumok is, hiszen a fesztivál végén szakmai értékelést tart a zsűri és a Táncpedagógusok Országos Szövetségének elnöksége. Szólók, duók és csoportok bemutatkozását láthatja a közönség klasszikus balett, karaktertánc, társastánc, modern tánc, kortárs tánc, dzsessztánc és hip-hop kategóriákban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„ Bármiben hiszel is, meghalsz, de ha semmiben sem hiszel, már élő halott vagy."
Kertész Imre
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ