Mindegy
Dátum: 2006. november 29., szerda, 13:40
Hogyan is állunk valójában a kapcsolatainkkal? Mennyi bennük az önámítás, a csalás, a mások és magunk becsapása, az érdek, az önérdek? Mikor vesszük észre, hogy elvérzünk, amikor emberien kellene fordulnunk egymáshoz? S ha észre is vesszük, akkor mennyi gyötrelem, amíg orvosságot találunk rá?
Unalmas kérdések!? Végül is Mindegy, nem? Aha…majd hívlak! Kun Attila, a PR-evolution Dance Company alapítója, vezetője és koreográfusa, a londoni Rambert Dance Company egykori tagja legújabb darabjában elsősorban az emberi kapcsolatokra koncentrál.

A Mindegy című koreográfiában egy alig hároméves társulat a PR-evolution Dance Company - amely rövid története alatt nemcsak magyar, hanem ismert külföldi koreográfusokkal is dolgozott - tekint vissza saját múltjára és a megalakulása óta eltelt évekre, élményekre, tapasztalatokra: „Az elmúlt három esztendő eredményeit visszük színpadra, amelyek talán tanulságot rejthetnek és érdemesek arra, hogy megosszuk másokkal is. Emberi, környezeti és szakmai tanulságok, amelyek képet festenek arról, hogy mit is jelent szerintünk művésznek lenni. Mindez a jelenben, ahol alig van helye az emberségnek, a szerelemnek, a kapcsolatnak.” – hangsúlyozza Kun Attila.
 
Kun Attila 2003-ban alapította meg a projekt-rendszerben működő PR-evolution csoportot, melynek művészeti vezetője, táncosa és koreográfusa. A PR-evolution Dance Company elnyerte a Főváros Közgyűlésének Különdíját új minőség megteremtéséért a hazai kortárs táncszínház világában, valamint Kun Attila a Visible Shape koreográfiáért Lábán Rudolf-díjat kapott.

Koreográfus/Choreographer: Kun Attila és a PR-evolution Dance Company
Táncolják: Kozmér Alexandra, Kovács Dóra, Nemes Zsófia, Tonhaizer Tünde, Kun Attila, Szabó Csongor, Szakály György, Feledi János
Jelmez és díszlet: Molnár Zsuzsa
Zene: válogatás Beethoven, Peter Vasks és mai szerző műveiből 


                      január 12-14. / 20H00 / tánc       Trafó
               PR-evolution Dance Company: Mindegy
                                    PREMIER!
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„ Amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell."
Wittgenstein
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ