Négy bemutatót tervez az új évadban a Fehérvári Balett Színház
Dátum: 2019. agusztus 30., péntek, 8:18

Négy bemutatót tervez az új évadban a Fehérvári Balett Színház, amely műsoron tartja tavalyi darabjait is - közölte az intézmény igazgatója szerdai székesfehérvári sajtótájékoztatóján.

Egerházi Attila elmondta azt is, hogy a tavaly alapított intézményhez új táncosok és gyakornokok szerződtek, így a következő szezont már tizenhárom táncossal és hét gyakornokkal indítják.

Jelezte, hogy az első bemutató október 16-án lesz a Vörösmarty Színházban, ahol Homokrajzok címmel három egyfelvonásos kortárs balettet láthatnak majd a nézők. 2020 januárjában a Vendégségben Kafkánál című táncdrámát mutatják be, májusban érkezik az Aladdin című, gyerekeknek szóló mesebalett, míg júniusban tervezik bemutatni az Idegenek című táncdrámát, amelyet a Trianon-évforduló alkalmából visznek színpadra.

Egerházi Attila közölte, hogy műsoron maradnak az előző évad produkciói: a Diótörő című családi balett, valamint a Rómeó és Júlia című táncdráma mellett továbbra is láthatóak lesznek az egyfelvonásos táncetűdök, a Blablabla, a Zárt függönyök, a Csókok, a Bolero, az Aquarell szivárvány és a Naplemente.

Örömmel állapította meg, hogy a tavalyi alapítást követően nem volt nehéz a város művészeti életébe integrálódniuk, mivel nagyon befogadó közegbe érkeztek. A fehérvári közönség szeretetét folyamatosan érezték, ez a nézőszám emelkedésén is mérhető volt - tette hozzá.

Mindezt megerősítette Brájer Éva alpolgármester is, aki elmondta, hogy a társulat több mint húsz tavalyi előadását több mint hatezer néző látta. Úgy vélte, helyes döntés volt a balett-társulat megalapítása.

A sajtóanyag szerint idén már bérletet is lehet vásárolni a balettelőadásokra. A négy bérlet két korosztálynak szól: a 7-12 éveseknek szóló Hattyú és Varázsló bérletekkel a Diótörő és az Aladdin tekinthető meg, az ennél idősebbek és a felnőttek Premiere Balett és Allegro bérletei a Homokrajzok, a Vendégségben Kafkánál és a Rómeó és Júlia előadásokat tartalmazzák.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
Aforizmák
„ Az igazság nem tesz annyi jót a világgal, mint amennyi bajt okoz a látszata."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ