Éneklő ízületek
Dátum: 2006. december 6., szerda, 14:53
„A tánc lehetőséget kínál ahhoz, hogy felfedezzük testünk adottságait, elfogadjuk olyannak, amilyen, és feltérképezzük szabadságunkat, kreativitásunkat, mozgásterünket, lehetőségeinket. Előadásomban – amelyben alkotótársaim segítségével test, szellem és lélek egységéről, ezek integrációjáról szeretnék beszélni – rezgések, hangok, kalligrafikus és írásjelek, animáció és szöveg is szerepel.” (Nagy Andrea)

                                     január 25-26. / 20H00 
                        
Nagy Andrea: Éneklő ízületek

A fiatal magyar táncos/koreográfus, Nagy Andrea saját darabjával most mutatkozik be első alkalommal a Trafóban. A program érdekessége, hogy az előadás egy részletével novemberben munkabemutatóként a Temps d’Images Fesztivál keretében már találkozhatott a közönség. Az állapotrajz most kiteljesedik.
 
                    

Nagy Andrea 1991-ben szerzett diplomát a Magyar Táncművészeti Főiskolán, néptánc szakon. Szakmai pályáján több modern műfajba is belekóstolt, egy évet töltött Angers-ban, a Centre National de Danse Contemporaine-ben és olyan meghatározó társulatokkal működött együtt, mint a Honvéd Táncszínház, a Phoeus Táncegyüttes vagy az Artus. 2001-től saját koreográfiákkal is jelentkezik, s kompozíciói - melyekben a tiszta táncot állítja a középpontba - elmélyült, érzékeny figyelemről, elméleti felkészültségről, innovatív szellemiségről tanúskodnak. Angyaltér című egyfelvonásosa - amely Lábán Rudolf térharmónia elméletének ihletésére született – Veszprémben A tánc fesztiválján 2003-ban Pro Futuro díjat nyert.
 
Új koreográfiája, az Éneklő ízületek komplex élményt ígérő darab, amelyben a tánc, a vizualitás, a hang egyformán hangsúlyos szerepet kap. Az alkotók felhasználták lejegyzésre Lábán Rudolf táncjelírás rendszerét is, amely révén a tánc lejegyezhetővé vált, hasonlóan ahhoz, ahogy a kotta rögzíti a hangokat.

Koreográfia, tánc: Nagy Andrea
Énekes: Tóth Evelin
Hegedűművész: Győrffy Gergő
Színész: Rimóczi István
Koncepció, látványterv: Terebessy Tóbiás – Medence Csoport
Dramaturgia: Kaposi Viktória
Zene: J. S. Bach, Maróti Emese

Szövegíró: Peer Krisztián
Jelmez: Fekete Dóra
Animáció: Tasnádi József
Kalligrafikus jelek: Szarka Fedor Guido
Táncjelírás: Fügedi János
Hangmérnök: Németh Márton
Világítás: Nagy Zoltán

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„ ...nem mindenki oroszlán, aki az akar lenni."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ