Csütörtökön kezdődik a Kalászi Kortárs Tánctalálkozó
Dátum: 2019. október 15., kedd, 14:49

Különleges programválogatással készül a Duna Táncműhely 20 éves működésének évfordulója alkalmából, ennek részeként a Kalászi Kortárs Tánctalálkozó csütörtökön kezdődik - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi adásában.

A szombatig tartó Kalászi Kortárs Tánctalálkozó a Duna Táncműhely 2016-ban bemutatott Álom, álom kitalálom című produkcióval kezdődik. Az előadás kiindulópontját Palya Bea, Gryllus Samu és Bolya Mátyás azonos című CD-je alkotta, amelyet Juhász Zsolt eredetileg a dunaújvárosi Bartók Táncszínház, majd 2016-ban a Duna Művészegyüttes táncosaival, Horváth Zsófia és saját koreográfiáival vitt színre.

A programban szerepel a tavaly Szegeden bemutatott Képíró című darab is, amelyet Zoltánfy István fiatalon meghalt festőművész beszédes képei ihlettek. A csütörtökön látható előadás a képzőművészről kiadott kötetből kapta a címét - mondta el Juhász Zsolt, a Duna Táncműhely alapító-vezetője a műsorban.

Hozzátette: a kortárs néptáncgálán pénteken a közönség többek között olyan alkotók műveit is láthatja, mint Győrfalvay Katalin, Kricskovics Antal és Mosóczi István, valamint Mucsi János, akinek Amazonok című koreográfiájával zárják az estet. Fellép mások mellett a Duna Művészegyüttes és a Szentendre Táncegyüttes, valamint a Táncművészeti Egyetem hallgatói.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„ Csak egy szót kell a templomban kimondanod, hogy megházasodj, és csak egy nevet álmodban, hogy elválj."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ