Szerdán kezdődik a SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál
Dátum: 2020. január 12., vasárnap, 14:36

Szerdán kezdődik a 21. SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál, amelynek célja, hogy a kezdő és tapasztalt alkotókat, táncosokat bátorítsa, hogy legújabb alkotásaikat megismertessék a közönséggel. A fesztivált január 15. és 18. között rendezi meg az Orkesztika Alapítvány.

Az Orkesztika Alapítvány idei fesztiválját négy jelölőkör előzte meg Németországban, Lengyelországban és Magyarországon, a további pályázók pedig videón keresztül adhatták be jelentkezésüket - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Azok a résztvevők, akik továbbjutottak a versenyprogramba, szakmai visszajelzést kapnak a zsűritől, ezzel segítve alkotói fejlődésüket. A legjobb produkciók a zsűri döntése és a közönség szavazatai alapján nyerik el a díjakat.

A versenyprogram legjobbjait a SzólóDuó 2020 gálaesten, január 18-án láthatja a közönség.

Az idén csaknem 70 pályázatból válogatta ki a szakmai zsűri versenyprogramba továbbjutó 19 produkciót, amely január 16. és 17. között a MU Színházban mutatkozik be.

A gálaesten az idei év legjobb produkciói mellett fellép Fehér Ferenc The Station című duettjével, a fesztivál vendégelőadói, továbbá Mándy Ildikó, valamint a tavalyi fesztivál díjazottjai, Antonia Bischof, Djamila Polo, Kenji Shinohe és Perjési Patrik.

A fesztivál ideje alatt kísérőprogramokat is rendeznek. Az Ork_Kota_Platform 2020, a Kontakt Táncért Alapítvány és az Orkesztika alapítvány évek óta futó pályázati kezdeményezése keretében egyperces táncfilmeket láthatnak a vendégek. A kísérőprogramok között vannak azok a nyitott beszélgetések is, amelyeken az alkotók visszajelzést kaphatnak a szakma jeles képviselőitől és a közönségtől.

Délelőttönként az Orkesztika Alapítvány MOHA - Mozdulatművészek Házában szakmai workshop keretében Anna Piotrowska kurzusára várják a profi és kezdő táncosokat.

Az 1991-ben létrejött Orkesztika Alapítvány lehetőséget biztosít a táncművészet területén a tanulásra, az alkotásra, a munkára, az információáramlásra, a tudományos kutatásra, az önkifejezésre, a fejlődésre alkotóknak és az érdeklődőknek egyaránt. Fő működési helyszíne, a MOHA - Mozdulatművészek Háza, egy nyitott stúdió, amely mindenki számára elérhető műfaji, stiláris és más szelekciótól mentesen. A független alkotókat, társulatokat, kísérletező műhelyeket próbalehetőséggel és fellépési lehetőséggel támogatja. Rendszeres tanfolyamok, intenzív kurzusok helyszíne, továbbá otthont ad a tánc ihlette társművészeti eseményeknek, képző- és fotóművészeti kiállításoknak és közösségi eseményeknek. A stúdióban elérhető az Orkesztika Alapítvány gyűjteménye is, melyben tánctörténeti fotó- és videó ritkaságok mellett az alapítvány kutatói, hagyatékfeltárói munkáinak eredményeit tartalmazó szakkönyvek is megtalálhatóak.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
Aforizmák
„A nevetés bölcsebbé tesz bennünket, mint a bosszankodás."
Gotthold Ephraim Lessing
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ