ÁFA-mentes sztriptíz
Dátum: 2006. december 10., vasárnap, 11:35
A sztriptíz művészet, akárcsak az opera vagy a balett, ezért ÁFA-mentesség illeti meg - döntött Norvégiában a fellebbviteli bíróság, megerősítve egy első fokú bírósági ítéletet.

Az elõzmény: az adóhatóság 1 millió norvég korona - bõ 30 millió forint - általános forgalmi adót követelt még tavaly az oslói Kék Angyal szriptízbártól, mondván, a vetkõzés nem művészet, és ennek okán 25 százalékos ÁFÁ-t kell érvényesíteni a jegyárban. A bár nem akarta, hogy a drágább jegyre rámenjen a vendégek inge-gatyája, bugyija, ezért aztán nem hagyta magát, pert indított és nyert, ami persze jó hír a többi sztriptízbárnak is, hiszen példaértékű.

A fellebbviteli bíróság egyúttal elrendelte, hogy a norvég adóhatóság fizesse meg a sztriptízbár 160 ezer koronányi (bõ 5 millió forintnyi) perköltségét.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„ A kor csak akkor számít, ha sajt vagy."
Helen Hayes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ