BTF - Részleteket mutatnak be online a Győri Balett GisL című előadásából
Dátum: 2020. április 3., péntek, 13:38

Összeállítás látható pénteken a Győri Balett hivatalos Facebook-oldalán a GisL című produkcióból, amely az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) nyitóelőadása lett volna.

A premier eredeti időpontjában, pénteken 19.30-kor extra összeállítást tesznek közzé a Győri Balett hivatalos Facebook-oldalán: Kiss János igazgató köszöntőjével a GisL szereplői otthonukból egy-egy részletet adnak elő Velekei László koreográfiájából.

A balett bemutatója Lajkó Félix zenéjével a Müpa szervezésében, a Győri Balett és a Fonó Budai Zeneház közös programjaként valósult volna meg a 40 éves BTF nyitóelőadásaként.

A Giselle a 19. századi romantikus balett stílusteremtő remekműve, népszerűsége a mai napig töretlen, címszerepe - amelyet a Győri Balett produkciójában Herkovics Eszter Adria táncol - minden balerina álma. Az 1841-ben bemutatott darab Adolphe Adam muzsikájával hódította meg a világot.

A szervezők március 28-án jelentették be, hogy elmarad az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál. Hozzátették ugyanakkor, hogy mindent megtesznek azért, hogy a jubileumi fesztivál tervezett programjából minél több produkció eljuthasson majd a közönséghez a későbbiekben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
 
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

Aforizmák
„ Az elme betegségei sokkal pusztítóbbak, mint a test betegségei."
Cicero
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ