Új produkciót készített az Urban Verbunk
Dátum: 2020. június 12., péntek, 11:22

Új videóklipet készített az Urban Verbunk tánccsoport, legújabb Bika/Vér című produkciójuk egy rendhagyó módon, szóval és tánccal előadott nyelvtörő.

Moussa Ahmed táncos az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában felidézte, hogy legutóbbi, Lélekerő című videóklipjükben a járvány okozta globális helyzetre reagáltak, új produkciójukat pedig Lackfi János költő ihlette. Hozzátette: a műsorszámon, amelyben a néptáncból eredő új magyar táncstílust szeretnének bemutatni, Tóth Judit művészeti igazgatóval, valamint Szitha Miklós zeneszerzővel dolgozott közösen, a Bika/Vér elnevezés pedig a produkció temperamentumosságára utal. A klipben elhangzó szöveg Lackfi János szerzeménye, valamint egy népi nyelvtörő.

A táncosok célja, hogy ne azokhoz szóljanak, "akik már valamilyen kapcsolatban állnak a népi kultúrával, a néptánccal, a népművészettel, hanem azokhoz, akiknek nincsen rá módjuk, lehetőségük vagy kevésbé fogékonyak arra, hogy eljussanak a tiszta forráshoz" - mondta Moussa Ahmed.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ Semmi sem kelti bennünk annyira a végtelenség érzetét, mint a butaság."
Ödön Von Horváth
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ