Flamenco, tangó, kortárs és hagyományőrző magyar táncok a Nemzeti Táncszínház nyári estjein
Dátum: 2020. június 24., szerda, 13:07

A flamencóból, a tangóból, valamint a kortárs és hagyományőrző magyar táncokból is ízelítőt kap a közönség a TáncParkban, a Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjein július 16. és 23. között a Millenáris parkban.

A Nemzeti Táncszínház keddi közleménye szerint a programsorozatot Pirók Zsófia és a FlamenCorazónArte Táncszínház nyitja meg július 16-án FlamenKoktél című produkciójával. A magyar néptánc elmaradhatatlan része a szabadtéri programsorozatnak, a Duna Művészegyüttes Magyar Táncképek című előadását a Kárpát-medence autentikus néptáncait bemutató és feldolgozó koreográfiák alkotják.

Mint írják, Magyarország népszerű tangótáncosai, Budai László és vendégei két alkalommal hozzák el a TáncPark színpadára a milongát, a valsot és a tangót, amelyek Buenos Airesen és Montevideón kívül a világ más nagyvárosait is sorra meghódították. A Feledi János - Feledi Project ismét élőzenés táncelőadásra készül, Bartók Béla Román népi táncok című művének jazzadaptációját mutatják be az Oláh Dezső Trióval Hat Tánc címmel.

A TáncPark zárásaként a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Élő Tánc-Archívum elnevezésű sorozatának Kalotaszeg című előadását mutatja be. A sorozat példát mutatott arra, hogyan lehet az autentikus néptáncot tökéletesen elsajátítva, magas művészi értékű előadásokat létrehozni. A programsorozat alatt esőnapot nem tartanak, rossz idő esetén a produkciók a Nemzeti Táncszínház Nagytermébe költöznek - áll az MTI-hez eljuttatott összegzésben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„ Soha a szobrot nem fogja az oltáron imádni az, aki fatörzs korában ismerte a kertben. "
Gracián
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ