Tizenhárom előadást válogattak be a nagyváradi 4. Infinite Dance Festivalra
Dátum: 2020. július 1., szerda, 6:58

Tizenhárom előadást válogattak be a nagyváradi 4. Infinite Dance Festivalra, a tánc- és összeművészeti fesztivált várhatóan október 21. és 25. között rendezik meg a partiumi városban - közölték kedden a szervezők.

A Szigligeti Színház által szervezett seregszemle öt napja alatt 13 előadást tekinthet meg a közönség, amennyiben az őszi járványügyi intézkedések ezt megengedik. A fesztivál programjába bekerült előadásokat nyílt pályázati felhívás útján, csaknem hatvan nevezés közül választotta ki a szervezők által felkért nemzetközi kuratórium, amelynek tagja volt Jakobovits Márta keramikusművész, Lőrincz Katalin táncművész-pedagógus, valamint Vava Stefanescu koreográfus, a Bukaresti Nemzeti Táncközpont menedzsere.

A válogatásba bekerült előadások között van a Twins (Frenák Pál Társulat), a Noir (TranzDanz/Kovács Gerzson Péter Társulata), a Nihil Sine Deo (Contemporary Creative Dreamers), az AfterEverAfter (Oberfrank Réka, Horváth Nóra), a Kelly (Raubinek Lili), a Singing Bodies Trilogy (Indie Box), a Wonderland (Duda Éva Társulat), a Folkamenco (FlamenCorazonArte), A tizedik vőlegény (Duna Táncműhely), az Awakening (Létra Kulturális Egyesület), a Kis esti vakság (Pataki Klári Társulat), a sorrynotsorry (Ádám Anna) és a János vitéz (Miskolci Balett).

A kétévente megszervezett táncművészeti fesztivál beindítását a Szigligeti Színház azért kezdeményezte, hogy egyrészt színesítse a Sebes-Körös-parti város kulturális kínálatát, másrészt hogy a néptáncot, valamint a kortárs táncművészeti irányzatokat és alkotókat megismertesse a nagyközönséggel.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„ A tizedik Múzsa, aki most kormányoz: a sajtó."
Trollope
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ