Táncgála, mesék és flamenco a XIV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón
Dátum: 2020. agusztus 13., csütörtök, 14:34

Tizenhét magyar táncegyüttes művészeinek gálája, a Recirquel újcirkusz-társulat előadása, mesék táncadaptációja és flamenco-előadás is szerepel a XIV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó műsorán, amelyet szeptember 12. és 15. között rendeznek meg a baranyai megyeszékhelyen.

A program szeptember 12-én a Recirquel My Land című előadásával kezdődik a Pécsi Nemzeti Színház színpadán. A nemzetközi sikereket is elért, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató produkció Vági Bence rendezésében az emberiség gyökereit, az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot jeleníti meg egy illúziókkal teli térben - írták a fesztivál honlapján a szervezők.

A szeptember 13-án rendezendő Maratoni Táncgálán - szintén a színházban - mások mellett a Bozsik Yvette Társulat, a Budapest Táncszínház, a Duna Művészegyüttes, a Fehérvári Balett Színház, a Közép-Európa Táncszínház, a Magyar Állami Népi Együttes, a Magyar Nemzeti Balett, a Miskolci Balett és a Szegedi Kortárs Balett művészei azzal a céllal lépnek színpadra, hogy megmutassák a hazai professzionális táncélet sokszínűségét és együttműködését.

Szeptember 14-én este a Széchenyi téren a Bozsik Yvette Társulat Magyar népmesék című előadását mutatja be, másnap este ugyanitt a Magyar Nemzeti Táncegyüttes adja elő a Magyar hősök, csaták és szerelmek című, nagyszabású produkcióját. Ez a két szabadtéri előadás ingyenes lesz, hasonlóan a Cella Septichorában szeptember 14-én a Flamenco Sopianae flamenco-estjéhez, illetve 15-én a Székesfehérvári Balett Színház Naplemente című előadásához.

A találkozó programjának részeként, szeptember 15-én mutatja be a Pécsi Balett Piroska és a farkas című mesebalettjét a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában. A produkció a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködésében, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg, a balettet szeptember 26-án a fővárosban, a Nemzeti Táncszínházban is színpadra viszik.

Mindemellett a Trezor Rendezvényházban szakmai programok várják az érdeklődőket, valamint pécsi táncegyüttesek és tánciskolák is bemutatkoznak a Széchenyi, illetve a Színház téren.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
 
Aforizmák
„Azon a napon lettél felnőtt, amikor először nevettél egy jót – önmagadon."
Ethel Barrymore
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ