Balettképzést indít Oroszlányban a Táncművészeti Egyetem
Dátum: 2020. szeptember 25., péntek, 5:38

A Magyar Táncművészeti Egyetem balett szakára előkészítő képzést indítanak Oroszlányban alsó tagozatos általános iskolások számára - jelentette be az egyetem képzésfejlesztési és innovációs rektorhelyettese csütörtökön tatabányai sajtótájékoztatóján.

Gáspár Emese hozzátette, hogy az országban két helyszínen indítanak képzést idéntől, Oroszlány mellett Szegeden, mindkét városban egy-egy, az egyetem által szakmailag elismert táncpedagógushoz kötődve.

A kihelyezett képzés oktatási programja igazodik az egyetemen működő előkészítő balettstúdió tanmenetéhez. A képzésben való részvétel felvételihez kötött, mellyel kiszűrhetők olyan adottságbeli problémák, melyek megakadályozzák a magasabb fokú klasszikus balett tanulmányokat.

A képzés fő célja felkészítés az egyetem felsőfokú szakmai képzésének első évfolyamára a művészetre való érzékenyítés, az egészséges életmódra és a mozgásra nevelés, valamint utánpótlás biztosítása a táncművészet számára.

Az oroszlányi képzés Csáky Mária táncpedagógus, a Silhouette Táncegyüttes vezetőjének közreműködésével valósul meg. A gyermekekkel hetente kétszer foglalkoznak, a délutáni órákban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„ A kritikus az a kesztyű, aki kéznek hiszi magát, és ha csak teheti, ökölbe szorul."
Kornis Mihály
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ