Az Agapé című produkció látható a Nemzeti Táncszínházban
Dátum: 2020. október 7., szerda, 10:59

Agapé címmel mutatja be a PR-Evolution Dance Company Nemes Zsófia koreográfus legújabb darabját kedden a Nemzeti Táncszínházban Budapesten.

Az előadásban 7 táncos - Bakonyi Jusztina, Guzmics Petra, Tóth Rebeka, Hoffmann Luca, Safranka-Peti Zsófia, Füzesi Csongor és Nagy Csaba Mátyás - a társulatra jellemző kortárs és pantomim elemeket is vegyítő, erős karaktereket felvonultató mozgásszínházat varázsol a színpadra Gergely Attila, Sarshar Ghozat és Nagy Teodóra komponált és szerkesztett zenei matériájára - közölték a szervezők az MTI-vel.

Nemes Zsófia társulatvezető, koreográfus legújabb darabja, noha címe szerint a szeretet legmagasabb és magasztosabb formájára utal, mégis az ellenkezőjéből, a nárcizmusból indul ki. Analitikus mélységekben kutatja és mutatja be azt a folyamatot, amely napjainkban tömegesen gyártja az önimádó, emberi kapcsolataiban a dominanciára hajlamos karaktertípusokat.

A darab, amely a humort sem nélkülözi, szituációkon, emberi játszmákon száguld végig, hogy a végén megtalálja a kiutat, a tanulható szeretet, az agapé állomását.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„ A jóságnak legyen ökle."
Jevgenyij Jevtusenko
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ